Winterdepressie door Facebook

Normaliter had ik nooit zo’n probleem met de winter. Goed, het was koud, buiten bij de vijver kon je niks, maar op social media kon je nog wel eens je spreekwoordelijke “ei” kwijt over alles wat stinkt naar vis. Maar dit jaar was het zo anders…

De winter viel ansich wel mee, maar op Facebook had ik dagen dat ik dacht… de stekker mag eruit. Als je kijkt naar mijn vriendenlijst zal je zien dat vrijwel alle contacten te linken zijn aan de hobby. Een enkele uitzondering daargelaten. Dus geen familie of gezinsleden.

Zwarte Piet. Extreme Isis video’s, Sylvana Simons

Facebook is dus mijn hobby pagina. En laat het nu zo wezen dat het afgelopen jaar ‘ mijn ‘ hobby pagina doorspekt was van vele vormen van ellende. De vluchtelingenstroom. Zwarte Piet. Extreme Isis video’s. Sylvana Simons. De verkiezingen. Rutte en consorten. De nieuwe President van de USA. Tegeltjes met leuzen. Het Marokkanen probleem…enz enz.

Op een gegeven moment ga je er zelf in mee, ga je ook op Facebook stelling nemen tegen al de ellende in de wereld en lig je s’avonds in je bedje te overpeinzen wat een teringzooi het eigenlijk in de wereld is.

Ik hoop dat het snel zomer wordt, ik weer heerlijk met een grote Cappuccino aan de vijverrand zit en in de avond weer ontspannend kan scrollen door al die leuke topics over vijverbouw, nieuwe aankopen en andere Koi gerelateerde zaken en Facebook weer een beetje de plek wordt waar ik al die ellende achter mij kan laten.

De wereld wordt er vast niet beter op… maar de kop in het zand maakt wel dat ik zo nu en dan even diep adem kan halen.

Over Ewit Kievit

Ewit is een ervaren doch modeste Nishikigoi gezant uit het Westland. Als hobbyist en realist weet hij op scherpe en herkenbare wijze onderwerpen te bejegenen die besef brengen en tot nadenken zetten. Hij is de mede-oprichter van Koi-Dera.nl en mede-initiatiefnemer van Koi Show Westland.

Comments are closed.