Kennis seminars van JPD met Ryuichi Yoshida

De datum 25 januari stond al een aantal weken rood omcirkeld op mijn agenda. JPD (Japan Pet Design) had in samenwerking met Bimex een aantal seminars georganiseerd over Koivoer. In Houten (NL), Geleen (NL) en Beveren (B) gaf Ryuichi Yoshida een lezing over zijn visie en ervaring op het gebied van Koivoer en het belang daarvan voor onze Koihobby. Tevens stond de officiële inauguratie van de JPD-dealers op het programma.

foto 1

Ryuichi Yoshida wordt aangekondigt door Ton Dielissen

De bijeenkomst in Houten was druk bezocht door zowel JPD-dealers als enthousiaste hobbyisten op zoek naar kennis en ervaring op het gebied van Koivoer. Onder het genot van koffie, thee en gebak was er voorafgaand aan het seminar voldoende gelegenheid om bij te praten met mede Koi-kichi. Na het informele deel was het vervolgens tijd om met het officiële programma te starten.

JPD-stein-ryuichi

Niemand minder dan Ryuichi Yoshida, CEO van JPD, geeft invulling aan de seminar

200 jaar kennis en ervaring

Na een hartelijk welkom door Ton Dielissen, directeur van Bimex BV en distribiteur van JPD koivoer in Nederland en België, was het de eer aan Ryuichi Yoshida, CEO van JPD. Ryuchi, letterlijk groot gebracht tussen de Koi, heeft het vak met de paplepel ingegoten gekregen van zijn vader. De Japanse Koi-branche staat bol van dit soort familie tradities en zo was ook Ryuichi voorbestemd om het inmiddels bijna 200 jaar oude familiebedrijf voort te zetten. In 1819 gestart als een aquarium vis kwekerij heeft JPD inmiddels brede kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van voer en medicijnen voor zowel de aquariumvissen, vijvervissen en uiteraard onze geliefde Koi. Ten behoeve van de ontwikkeling van deze producten wordt nauw samengewerkt met universiteiten in Japan gespecialiseerd in visteelt en dierengeneeskunde.

Geen commercieel verhaal maar een eerlijk en op basis van feitelijke onderzoeksresultaten gebaseerde presentatie

Wetenschappelijke onderbouwing

Binnen de Koihobby zijn er veel verschillende meningen en ervaringen met betrekking tot Koivoer. Samenstelling, hoeveelheid en seizoensinvloeden, iedereen heeft er wel een mening over. Het is dan ook deze wetenschappelijke onderbouwing die het vervolg van het seminar interessant maakt. Geen commercieel verhaal maar een eerlijk en op basis van feitelijke onderzoeksresultaten gebaseerde presentatie.

foto 2

Er wordt aandachtig geluisterd

Koivoer en gezondheid

Als adviseur voor diverse adviesdiensten binnen de Koihobby ben ik gewend om tijdens bezoeken uitgebreid stil te staan bij de waterkwaliteit en het vijversysteem. Ik realiseer me dat voer daarbij nog vaak een ondergeschoven onderwerp is wat te weinig aandacht krijgt. Ryuichi staat in het tweede deel van het seminar dan ook uitgebreid stil bij het belang van een goed Koivoer en de invloed daarvan op de gezondheid van de Koi. Naast de samenstelling van het voer wordt ook nadrukkelijk stil gestaan bij de seizoensinvloeden. Een Koi heeft per seizoen andere voedingsbehoefte.

Ook de discussie om in de winter wel of niet te voeren wordt niet uit de weg gegaan

Ook de discussie om in de winter wel of niet te voeren wordt niet uit de weg gegaan door Ryuichi. Hierbij wordt het standpunt ingenomen dat zolang de vissen zwemmen, er weliswaar zeer beperkt, doorgevoerd kan worden (en wordt de spijsvertering niet stilgelegd). Het is dan ook niet verrassend dat JPD verschillende voeren in zijn assortiment heeft opgenomen die inspelen op de behoeften van de Koi gedurende de jaargetijden. Ook heeft JPD een aantal speciale voeren in het assortiment die de Koi bijvoorbeeld ondersteunen bij ziekte of in de aanloop naar een Koi-show.

foto 3

Alle JPD-dealers krijgen een certificaat voor in de winkel

Inauguratie JPD-dealers

Na een interessant betoog van Ryuichi over het belang van voeding in relatie tot de gezondheid van onze Koi was het tijd voor het laatste deel van het seminar; de officiële inauguratie van de JPD-dealers. Elke dealer van JPD-Koivoer kreeg uit handen van Ryuichi een officieel certificaat uitgereikt om op te hangen in de winkel. De avond werd vervolgens informeel afgesloten met een drankje waarbij er volop gelegenheid was om na te praten en ervaringen te delen. Ik heb louter zeer enthousiaste reacties gehoord en de aangereikte informatie is zeer zeker een verrijking voor mijn kennisniveau die ik dankbaar mee zal nemen naar mijn volgende vijverbezoeken.

JPD-houten-group

Er waren veel geïnteresseerden in Houten

 

Series Navigatie<< Uitnodiging opening Chikara KoiOpen deurdagen Zenkoi >>

Over Bas van Tooren

Bas heeft sinds zijn jeugd een passie voor alles wat leeft in en rondom het water. Na het volgen van de Koi University is hij als adviseur actief voor diverse Koi gerelateerde adviesdiensten die kunnen worden ingeschakeld door hobbyisten met vragen en/of problemen met betrekking tot hun vijver en Koi.

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App