Dit artikel is deel 1 van 3 in de serie AJKS 2017

Nog ongeveer 24 uur te gaan…

In het Ryutsu Center in Tokyo is het op dit moment al een drukte van belang: de vats zijn reeds klaargezet, de beluchting en watervoorziening zijn met Japanse precisie voorbereid en de deelnemers zijn druk bezig hun Koi in de daarvoor bestemde blauwe showbakken te plaatsen. Het moge duidelijk zijn: de All Japan Koishow 2017 staat op het punt van losbarsten.

IMG_0650

Traditioneel wordt de Grand Champion van de show vereeuwigd op een polyester model…

IMG_0253

…maar het model voor deze editie staat nog volledig “Platinum Ogon” en ingepakt klaar om uiteindelijk beschilderd te worden…

IMG_0295

De Jury doet nog even een klein dutje om straks volledig fris aan hun verantwoordelijke taak te kunnen beginnen!

Het komende weekend is er voor de gehele Koiscene maar één ding ècht belangrijk: Wie wint hier die prestigieuze titel?
Welke Koi zal er opvolger worden van de Kohaku uit de stallen van Dainichi Toyota, die vorig jaar tijdens de 47e editie van de All Japan Combined Nishikigoishow er met de titel Grand Champion vandoor ging en deze titel van ’s werelds mooiste een jaar lang heeft mogen dragen?
Zij zelf zal de titel niet kunnen verdedigen. De regels van de show schrijven namelijk voor dat de winnaar van de wedstrijd het daaropvolgende jaar niet mag deelnemen.

GC All Japan KQ

Nog één keer dan: de Grand Champion 47th All Japan Combined Nishikigoi Show!

IMG_0338

De trotse kweker van de Grand Champion: Dainichi Toyota

COTD003_Dainichi Toyota Kohaku3

Detail van de flank… check dat geweldige maruzome kiwa.

Gelukkig voor de neutrale toeschouwer zal er, ondanks de afwezigheid van deze Dainichi 2-kleur komend weekend in het Ryutsu Center weer ruim voldoende eye-candy te zien zijn in alle soorten en maten! Met name in de 90Bu-klasse, de grootste lengteklasse en tevens de klasse waaruit de Grand Champion gekozen wordt, zal de concurrentie zéér groot zijn hebben wij in de wandelgangen al vernomen. Er zal dus ongetwijfeld een waardige 48e opvolger gevonden worden. Maar welke Koi dit zal zijn?

2016 All Japan Momotaro Showa 103cm

Zal zij het afgelopen jaar nog gegroeid zijn (vorig jaar al op 103cm!) en in navolging van Lion Queen Momotaro Koifarm de winst brengen…

2016 Jumbo Champion All Japan KQ

…Of zal de trend van de afgelopen 3 jaar worden voortgezet en staat de Jumbo Champion van het ene jaar, het jaar daarop een trede hoger op het podium?? (Jumbo Champion 2016, SFF)

Wij zijn uiteraard net zo benieuwd als jij naar de winnaars en de indrukken op de show! Gelukkig hebben wij tijdens het gehele weekend reporters en fotografen (speciaal dank aan Koi Zanmai) op de showvloer, om ons te informeren over alle in’s & out’s van de wedstrijd.

Check daarom aankomend weekend Koiquestion.com voor al het laatste nieuws over de All Japan 2017!

Series NavigatieSakai weer ’s werelds allerbeste! >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App