Just for Fun!

Zo, 2016 zit erop. Boekje open, boekje dicht. Dit was een jaar wat enorm snel voorbij is gegaan. Een jaar waar veel is gebeurd en waar ook al veel is over verteld. Maar toch heb ik het gevoel dat ik iets vergeten was….

Onzin natuurlijk, want ik weet wel degelijk wat ik jullie nog wilde vertellen!

We gaan iets terug in de tijd, zo rond het weekend van 15 november. De meeste Koi dealers waren dan reeds terug uit Japan en er waren zelfs al enkele die hun nieuwe Koi showde tijdens een open weekend. Zo kwam dan ook de vraag van Kim Cloet van Kim’s Koi of we niet wilde helpen tijdens zijn open weekend van 15 november. Tja of hij het kon ruiken weten we niet, maar toevallig waren Bas & Kitty dat weekend er voor mijn verjaardag.. Dus alles was eigenlijk al geregeld.

IMG_6654

Meten = Weten!

Nu kan ik jullie haarfijn gaan uitleggen wat wij gedaan hebben dat weekend, maar daar moest je gewoon bij zijn om de sfeer te proeven. (Ook zeker de Vlaamse frieten!) Dus mocht je volgend jaar wel kunnen als Kim zijn open weekend houd, het is een aanrader om even langs te gaan ;).

Uiteraard praat je tijdens zo’n weekend over Koi, de hobbyist in mij is altijd op zoek naar iets speciaals (potentieel groot , tam en goed van kwaliteit). Zo werd dan ook de vraag gesteld aan Kim heb je nog iets speciaals? Er werd even rond de pot gedraaid maar, uit eindelijk vertelde hij dat Danny ons wel meenam naar de kas.

Eenmaal aangekomen bij de kas wisten we gelukkig al waar over het ging. Het betrof een selectie van Marudo, ginrin chagoi, Chagoi en karashigoi. Als 3 kinderen in de snoepwinkel waren we aan het kwijlen tot de bakken net niet overliepen.. Geloof me, Danny kwijlde net zo hard mee met Bas en mij. Immers hij had de Koi ook nog niet gezien. Volgens Kim zijn dit tategoi van Marudo, die hij heeft mogen uitzoeken direct na de oogst van de mudpond.

IMG_6655

Zij moeten het gaan doen!

Mijn zin was reeds gezet op een ginrin chagoi en dan wel een lichte variant, Bas werd stiekem ook verliefd op een ginrin chagoi en Danny smolt helemaal voor de gewone chagoi. Oei jullie voelen hem al aankomen? Juist THE GAME IS ON! We maken er een onderlinge wedstrijd van, gewoon leuk om van te leren. Zeg maar, de Belgen tegen de Hollanders. Ik voel me meer Belg als Nederlander dus gaat die vlieger niet helemaal op.. En bas moest nog ‘’even’’ met Kitty overleggen, die was immers nog netjes met Joyce en Kim in de winkel. Eenmaal de chagoi terug gezet pakt Danny toch nog even 1 van de 2 karashigoi er uit. Uhh, die moet ik hebben dacht ik! Zo mooi, bijna wit en een geweldige bouw. Alleen was ik niet de enige die dat zag. Danny dacht het zelfde. Oei dat wordt leuk… Maar dit dilemma gaan we de zondag oplossen..

15152244_1076044149190657_1590888415_o

De beruchte karashigoi, net uit Japan.

Zondag; Een stukje rustiger in de winkel en we hadden dan ook meer tijd om wat te regelen. Zo moest Bas overleggen met Kitty en moesten Danny en ik nog even een eerlijke manier uit vechten wie de karashigoi mocht kopen. Inmiddels is Aschwin aan team Holland toegevoegd en zal ook meedoen met een ginrin chagoi, zo is het 2 tegen 2.

Eenmaal van de winkel terug in de kas beland te zijn kan het beginnen… De foto hieronder zegt genoeg hoe Bas heeft moeten zweten voor zijn geliefde chagoi. Wat de deal met Kitty was laten we maar even achterwegen 😉

BAS vs kitty

The game is ON!

Danny en Ik besluiten steen,papier,schaar te doen voor de karashigoi. Het filmpje zegt genoeg!

De Koi worden gemeten en gelijk op foto gezet, helaas zijn er enkele Koi beschadigd van het transport.. Maar ik kan jullie reeds melden dat dit nu al geheeld is en er al bijna niks meer van te zien is.
9 Januari gaan we de Koi ophalen bij Kim thuis, in de week erna zullen we wat meer vertellen met de bijbehorende foto’s. Wie weet zijn ze al wat gegroeid vanaf 15 november!

15934248_806508076153949_1211536253_o

Kim checkt samen met dochterlief de chagoi op lastige diertjes.

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App