Opening nieuw Koicentrum Chikara Koi

Tweede kerstdag stond dit jaar voor John en Ans van Chikara Koi in het teken van de opening van hun nieuwe locatie, geen verkoop meer vanuit de achtertuin maar vanuit een flink pand in Nieuwegein! Een uitdagende deadline die zij zich gesteld hadden, alles moest in orde zijn, anders zou de opening moeten worden uitgesteld! En gelukkig was het op tijd klaar.

ChikaraKoi 1

Chikarakoi 2

Wij gingen rond de middag richting Nieuwegein. De nieuwe zaak bevindt zich op een bedrijventerrein vlak bij de snelweg, prima te vinden! Daar aangekomen was het meteen duidelijk: de goede sfeer waar Chikara Koi om bekend staat is niet afhankelijk van de locatie.

Door de lichtstraten op het bak is er voldoende daglicht om de Koi goed te bekijken

De hapjes en drankjes staan klaar en zoon Wesley bemant de BBQ! Bij binnenkomst in de zaak kom je eerst door het gedeelte met allerhande Koi producten; voer, PVC, pompen, filters, ga zo maar door. Halverwege beginnen de bakken, aan de rechterkant meerdere kleine bakken en links een grote vijver van 45 kuub. Door de lichtstraten op het bak is er voldoende daglicht om de Koi goed te bekijken. Hier heeft John de komende tijd nog wel wat werk aan, in plaats van glas dient blauw zeil nu als barrière tegen wind en regen.
Chikarakoi 3
Chikarakoi 4

Begin oktober hebben jullie een interview met John kunnen lezen en hierbij verbouwingsfoto’s kunnen zien. Wat een werk hebben ze verricht in zo’n korte tijd! Op de plek waar eerst een flink gat in de vloer te zien was, is nu een grote opgroeibak van ruim 60 kuub te zien, gefilterd door meerdere trommels en trickles.
John staat in de naastgelegen verkoopbak een aantal vissen te bowlen. Het is lekker druk, veel mensen zijn nieuwsgierig naar de nieuwe faciliteiten van Chikara Koi en natuurlijk naar de Koi die half december uit Japan aangekomen zijn. alle bakken zitten hartstikke vol en er zwemmen mooie exemplaren bij!

chikarakoi5

Zelfs uit België kwam men nieuwsgierig kijken

chikarakoi6
chikarakoi7

Het was gezellig druk tijdens de opening, veel hobbyisten die elkaar al een tijd niet gezien hadden grepen de gelegenheid aan om bij te praten. Deze tijd van het jaar is voor Koikichi het echte laagseizoen wat de eigen vijver betreft, dus deze opening was een zeer geschikt moment om het Koi-hart even op te halen. Wij vonden het een erg geslaagde middag waar de welbekende gastvrijheid van John en Ans uitgebreid aanwezig was.                                       Team KoiQuestion wenst Chikara Koi veel succes met deze nieuwe plek!

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App