Dromen, Durven, Doen

2016 loopt ten einde en wat ik eigenlijk iedereen hoor zeggen is; “dat was weer een jaar”, waar blijft de tijd”, “was ik wel het hele jaar wakker” of woorden van gelijke strekking. In al die gevallen zijn er twee opties mogelijk. Of ze hebben echt het halve jaar liggen slapen of tenminste doorgebracht als levende zombies; zichzelf slepend van werkdag naar werkdag en van weekend naar weekend of je hebt letterlijk lopen slepen met je ziel en zaligheid van Koishow naar Koishow, van Koidealer naar Koidealer en van artikel naar artikel bij ons op KoiQuestion en zoveel plezier beleefd aan dat wat je het allerliefste doet, waardoor het jaar voorbij vloog als die korte enerverende vakantie.

Dankbaar
Hoe je er ook op terugkijkt, wees dankbaar. Dankbaar voor al die fantastische momenten en in het andere geval dankbaar voor de wijze lessen die je hebt gekregen uit tegenslag. In beide gevallen heeft het waarde om te leren en volgend jaar net even anders te doen wanneer je hiervoor kiest, begrijp echter wel dat dit echt een keuze is die je zelf maakt en dat hierbij ook gerichte actie hoort. Op het gebied van liefde,  vrienden enzo, maar toch zeker op het gebied van je verslavi… eh… hobby, juist, Koi.

Om je doelen voor ogen te zien, moet je durven dromen

Dromen
Om keuzes te maken die leiden tot een betere beleving van de hobby in 2017, die leiden tot betere Koi en uitstekende waterwaarden, moet je eerst kunnen zien waar je naartoe wilt. Teveel zie ik dat mensen slechts zien wat recht voor hun neus is, maar denk jij wel eens na over de ontwikkeling van jezelf als hobbyist, durf je wel te dromen en vanuit dit verlangen langzaam toe te werken naar de realisatie ervan? Om je doelen voor ogen te zien, moet je durven dromen. Hoe ziet die nieuwe quarantaine faciliteit er straks uit wanneer je het hebt neergezet zoals jij dat wilt? Die Japanreis kan meer zijn dan een waan wanneer je je deze durft voorstellen. Het is jouw leven en als je wilt dat het volgend jaar ook voorbij vliegt, maar wel omwille van al de goede redenen, droom gerust en wie weet komen ze tot leven…

Durven
Wat is er voor nodig om dat mogelijk te maken? Kun je iets sparen iedere maand of per week? Misschien vind je wel een gelijk gezinde en kun je het avontuur samen aangaan en elkaar stimuleren of helpen. Moet je daar echt zoveel voor laten of zoveel extra voor doen of misschien een beetje van allebei? Is het resultaat die kortstondige inzet, op een mensenleven, of het afzien waard? Waar wacht je dan nog op? Wat heeft het voor zin als je steeds droomt van die trommel, maar telkens als je halverwege bent met sparen geef je het uit aan een Koi of erger nog, iets voor in het huishouden *kuch*. Zijn jouw dromen minder belangrijk dan het huishouden, moet die nieuwe auto er echt al komen of vind je deze droom nu even belangrijker? De vraag is retorisch, maar hoe pakt dit in de praktijk uit voor jou? Durf jezelf, je dromen voorop te stellen. Het is jouw leven!

Wat houd je nog tegen? Denk je dat 2017 niet om zal gaan?

Doen
Vertel anderen van jouw dromen, laat ze weten waar je aan denkt. laat ze jou voor gek verklaren als het moet, je zult zien dat het je drive slechts sterker maakt en wie weet steunen ze je en komen met een idee waar je zelf nog niet aan dacht. Soms gaat het helemaal niet om geld alleen. Wat houd je nog tegen? Denk je dat 2017 niet om zal gaan? Waar wacht je op? Dat jou iets gebeurd waardoor je bijvoorbeeld die reis echt niet meer kunt maken? Of denk je dat je onsterfelijk bent? Ik ben het in ieder geval niet en als ik je mag adviseren een droom los te laten, dan is het onsterfelijkheid…

Dromen, durven doen, dat hoop ik dat 2017 voor mijzelf, maar ook voor jou zal brengen. Vandaag zijn we dankbaar, voor alles en iedereen, voor iedere Koi en iedere centimeter die zij mochten groeien en elke parasiet die langskwam om ons een lesje te leren waardoor we morgen betere hobbyisten zijn en zijn we dankbaar voor iedere hobbyist die ons hielp met het kleinste advies of gebaar… Vandaag vieren we dat met oliebollen en vriendschappen. Morgen beginnen we dan met de eerste stap; met dromen; wat is jouw Koi droom voor 2017?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App