Tweede locatie voor Wisikoi

Afgelopen weekend was ik bij WisiKoi, zij hebben een tweede locatie voor de Koi kunnen huren. Dat is Koi-nieuws en dit moest ik natuurlijk even bekijken. Maar eerst naar de huidige locatie aan de Boterzwin 4407 te Julianadorp. Tien over half negen belde ik aan en een Koi-frisse Silvia deed open. Zo zat ik 4 minuten later alweer aan de koffie met gebak.
IMG_8278

IMG_8272
Voor ik naar de Koi-opvang ruimte ging wilde ik toch even de nieuwe Koi bekijken want ik had op facebook toch wel enkele mooie Showa’s gezien. Dus om jullie die niet te onthouden zie de foto’s hieronder.
IMG_8247
Kort daarna samen met Wil naar de Koi-opvang in Den Helder. Het is de bedoeling dat daar Koi in komen die verkocht zijn en overwinteren tot het voorjaar. Zo voorkomen wij teleurstellingen bij de klant die net die ene verkochte Koi uitzoekt om in zijn vijver te laten zwemmen. Het is dus niet bedoelt als verkoophuis, maar als opvang van verkochte Koi die nog niet in de vijver van de klant kan.
IMG_8233
Nou dat is klare taal Wil, maar hoe hou je dit in de gaten dan? Ach dat is makkelijk, de ‘opslag’ zit vlakbij mijn werk, om precies te zijn 2 minuten lopen, dus dat is makkelijk bij te houden voor mij.
Dat Wil vijvers kan bouwen wist ik al maar dat hij ook zo creatief is om goede budget filters te maken, dat wist ik nog niet. Het is een gewone (IBC) kuubbak zoals je die zo vaak ziet bij boeren en andere zware industrieën.
Hier heeft hij een soort van makkie ingemaakt waar borstels inzitten. Het water uit de vijver passeert eerst de borstels en komt dan retour via het bewegend bed!
IMG_8274

IMG_8275
Op mijn vraag of Wil het geen gedoe vind met de borstels, daar zei hij het volgende over; “Kijk er komt geen zon binnen, er komen geen bladeren van bomen in deze vijvers, dus die ene keer per week even de borstels spoelen daar kom ik nou ook wel weer overheen.”
Tja dat is weer klare taal en geen speld tussen te krijgen.
IMG_8277

IMG_8279

Helderse nuchterheid en een wakend oog voor de kwaliteit.

Na deze les in filtertechniek ging ik weer huiswaarts naar het lommerrijke IJmuiden.
Wil en Sil, bedankt voor de hartelijke ontvangst en veel succes met de ‘opvang’ locatie in het Helderse!

IMG_8169

IMG_8189

IMG_8193

IMG_8218

Series NavigatieRob de Geus in Boortmeerbeek >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App