The Nose, winnaar Koi-Idol november 2016

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden, wat ook betekend dat we de op een na laatste Koi-Idol maandwinnaar van 2016 konden gaan bezoeken. Dit keer was het Bram Blokland die met zijn Kohaku van de kweker Matsue die er met de titel vandoor ging. Bram gaf de kohaku de naam The Nose en het is niet moeilijk in te denken waarom hij deze naam aan de koi gaf.

winnaar_koi-idol_november_2016%20The%20Nose[1]

We hadden niet bij Bram thuis afgesproken omdat hij door een verbouwing aan zijn woning met de vijver in de knel kwam. Bram had zijn vissen ondergebracht bij een vriend van hem. Daar werden we hartelijk onthaald met koffie en een overdaad aan heerlijke koeken! En dat de vissen goed zaten dat is een ding dat zeker is. De vijver kennen we maar al te goed, de ruim 100 kuubs verwarmde vijver van Andre. Aangezien deze vijver geheel en vakkundig overkapt is bleek het een lastig verhaal om deze op de gevoelige plaat vast te leggen. Geloof me ik heb het vele malen geprobeerd maar bleek een onmogelijke opgave. Gelukkig kon weer een andere vriend ingeschakeld worden want die had nog wel een paar foto’s van de laatste meting. Zo zie je maar weer waar bevriende Koivrienden wel niet goed voor zijn. The Nose is zogezegd een Kohaku van Matsue en is nu een jong sansai en 69 cm dus die heeft nog voldoende potentie om nog een stuk groter te worden.

IMG-20161217-WA0022[1]
Aangezien we Andre en Bram al een aantal jaren kennen werd het een gezellige ochtend/middag met uiteraard vele verhalen en ervaringen uit de mooie Koi hobby. Beide doen ook geregeld mee aan Koishows en daar is naast vriendschap ook een beetje competitie te bespeuren en dat maakt het ook wel weer leuk. Meningen verschillen en dat zorgde voor genoeg gesprekstof om de nodige uurtjes te vullen. Het werd op enig moment dan ook tijd om over te gaan tot de prijsuitreiking.

IMG_6449
Bram van Harte gefeliciteerd en we zien The Nose weer terug in de finale welke start op 1 januari 2017!

Series Navigatie<< Hattrick, een knappe prestatie!Koi-Idol winnaar december 2016 >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App