Adobe Photoshop PDF
We kunnen gaan aftellen, het eind van weer een bewogen koi-jaar is in zicht.
Een jaar dat op persoonlijk vlak een geslaagd jaar is geworden. Ik heb een nieuw filtersysteem mogen (ja, mogen…van de vrouw) aanschaffen en ik kan weer een jaar wegstrepen waarin mijn Koi zonder problemen hun baantjes hebben kunnen trekken in de vijver.

Dat laatste klinkt bij velen als de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het niet. Je hoort en leest wekelijks over de diverse problemen waar andere hobbyisten tegenaan lopen. Een onderdeel van de hobby waar nog veel verbetering in zit. Iets wat je zeker in deze wintermaanden perfect kan oppakken, denk daarbij aan cursussen of het lezen van diverse Koiboeken.
Als ik met een helicopterview over het Koiwereldje probeer te kijken dan zie ik dat het weer een bewogen jaar was. We moeten er met z’n allen de schouders onder gaan zetten om de hobby weer naar een hoger niveau te tillen en de samenwerkingen tussen verenigingen, dealers en hobbyisten nog positiever op de kaart te gaan zetten. Mooie uitdaging voor 2017, toch?

Dit jaar hebben we weer een mooie serie Koi Wijzers afgeleverd aan de lezers, al zeg ik het zelf. Ik zeg inderdaad ‘WE’ want ik doe dit natuurlijk niet alleen. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om de mensen, die mij veel steun hebben gegeven en hun helpende hand toe hebben gestoken, te bedanken. Ieder vanuit hun eigen expertise en in alfabetische volgorde:
Alwies Meuleman, Anja Albertsboer, Arie Eikelenboom, Bas van der Hulst, Danielle Klinjen, Dirk Zwagemakers, Etienne van Bragt, Han Witzel, Hans Aarden, Henny van Groesen, Ief Laender, Jeroen Dregmans, Joop van Tol, Maarten Lammers, Martin Hoorweg, Natascha Spiering, Pascal Bronkhorst, Paul Aarts, René Gerritzen, Richard Albertsboer, Rob de Vos, Rob van Uvenhoven, Ronald Stam, Sjoerd van der Hooft, Tiebo Jacobs, Tjaard van Baalen en Toon Versteegen.

Allemaal super bedankt en laten we deze prettige samenwerking ook in 2017 doorzetten.
Koi Wijzer 68, de laatste van het jaar!

We blikken, uiteraard, terug op onze show. De Major Awards worden nogmaals aan u voorgesteld en ook alle overige winnaars zijn in deze uitgave terug te vinden. Naast het showgeweld hebben we weer wat interessante artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen weten te maken voor jullie. Wat deze onderwerpen zijn kom je snel achter, hier ga ik nog niets over verklappen. Veel leesplezier, maar dit gaat zeker goed komen!
Ik wens iedereen prettige feestdagen en een gelukkig 2017!
U kunt deze preview, en alle vorige previews terugvinden op onze website: www.koi2000.nl/magazine/previews/

Het Water Gala
Een nieuwe locatie, een nieuwe samenwerking, veel dezelfde trouwe en hardwerkende vrijwilligers en wederom een hoog niveau aan Koi in de wedstrijd. Het Water Gala was een succes en in dit artikel blikken we terug op deze show. Daarnaast zit in deze uitgave van de Koi Wijzer de complete lijst met alle winnaars van de wedstrijd en mocht je niet iedereen kennen…de foto’s staan erbij!
Uiteraard komen de Major Awards prominent in beeld en hier laat Tiebo Jacobs zijn visie op los.
artikel1_1
artikel1_2Welke Koi zou U kopen?
We hebben voor deze editie van de welbekende rubriek gekozen voor drie jonge Showa’s. En ook ditmaal hebben we weer een prominent persoon bereid gevonden die zijn kennis wil delen door deze drie Koi te beoordelen. Ronald Stam is zijn naam. Ronald is Assistant Certified Judge van de ZNA (Zen Nippon Airinkai).

artikel2_1

artikel2_2De Stikstofkringloop (deel 2)
In deel I van de stikstofkringloop hebben we geconstateerd dat er veel nitrificerende bacteriën en zuurstof nodig zijn om de omzetting van ammonia, via nitriet in nitraat te laten plaatsvinden. Om voldoende bacteriën te kunnen huisvesten hebben we een biologisch filter nodig dat zoveel mogelijk aanhechtingsoppervlak bezit. In dit artikel Gaat Joop van Tol verder en duikt wat dieper in het fenomeen ‘biofilter’.
artikel3_1

artikel3_2

Meekijken op een koifarm
Ditmaal niet in Japan, maar gewoon in Europa! In Polen om precies te zijn. Natascha Spiering neemt je mee in een boeiend verhaal over de werkzaamheden en belevenissen die zij daar heeft meegemaakt. Een begin van een boeiende en leuke serie verhalen, voorzien van de prachtigste plaatjes en vergezeld met Koi waarvan de kwaliteit niet onderdoet aan de broertjes en zusjes uit het land van de rijzende zon, Japan.

artikel4_1

artikel4_2

Kerstverhaal Jippie
Wederom een erg leuk artikel uit de pen van Alwies Meuleman. Ditmaal vanuit het oogpunt van een Koi geschreven, kan dat? Jazeker! Vanuit Japan naar een vijver in kerstsferen neemt Jippie de Koi je mee in zijn boeiende reis. Hartverwarmend en erg leuk!

artikel5_1

artikel5_2

Mudpond Magic
Deshima is een verwijzing naar Tsukishima dat “eiland dat uitsteekt” betekent. Het is feitelijk een kunstmatig aangelegd schiereilandje voor de kust van Nagasaki, Japan. Ruim twee eeuwen (1641-1859) heeft het gefungeerd als Nederlandse handelspost. De Edo periode, zoals dit tijdvak grotendeels genoemd wordt, was er een van relatieve rust. Alle energie werd gestoken in het verstevigen van de economie. Het was de tijd van de Shogun  en Daimo. Nederland was het enige westerse land dat in die periode via deze handelspost, handel dreef met Japan. Dit handelen met Japan was dus al ruim voor de VOC-periode begonnen. Inmiddels is het eiland Deshima uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Voorzien van prachtige foto’s nemen we een kijkje bij Dainichi Koi Farm, waar deze Nederlandse dealer zijn eigen mudpond heeft. Hoe dit is ontstaan en wat we kunnen verwachten aan prachtige Living Jewels wordt uitgebreid verteld in dit artikel.

artikel6_1

artikel6_2

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App