Dit jaar is een lang gekoesterde droom van Koikichi-pur sang, jurylid en initiatiefnemer van het nieuwe cursusplatform Koitoday.nl, Joop van Tol uitgekomen. Altijd wilde hij al een boek uitgeven om zodoende zijn opgedane kennis vast te leggen en iets “na te laten” voor latere generaties Koihobbyisten. Het boek Koibijbel: Herkennen en Beoordelen” is een mooi naslagwerk geworden voor zowel de beginnende- als de gevorderde hobbyist en daarom een goede tip als cadeau voor onder de kerstboom!

Het boek is een mooi naslagwerk geworden voor zowel de beginnende- als de gevorderde hobbyist..

Wat kun je verwachten van de inhoud van het boek? Het boek “Herkennen en Beoordelen” is véél meer dan de naam doet vermoeden.
koibijbel foto 4

Herkennen

Alle bekende koivariëteiten worden in woord en beeld gebracht. Dit gebeurt aan de hand van de showklassen waaronder deze variëteiten vallen. Deze showklassen worden bij de meeste Europese ZNA shows op deze manier gehanteerd. Per showklasse een stukje geschiedenis over het ontstaan van de daartoe behorende variëteiten, maar vooral ook een beschrijving waaraan een variëteit idealiter moet voldoen. De Japanse benamingen en terminologie die bij een bepaalde variëteit relevant zijn worden hierbij in begrijpelijke taal toegelicht. Uiteraard wordt dit alles voorzien van duidelijke foto’s, illustraties en tabellen. U leert handige trucs om te bepalen met welke variëteit u te maken heeft en hoe u deze zonder al te veel “stampwerk” in de juiste showklasse kunt plaatsen.
Koibijbel foto2

Beoordelen

In dit deel van het boek neem ik u mee in de wereld van een jurylid. Uiteraard komen de zaken die van belang zijn bij de beoordeling van koi ruimschoots aan bod. Body, huidkwaliteit, patroon en algeheel voorkomen zijn hierin de sleutelwoorden. Ook als u geen jureerambities heeft, kunt u hier veel informatie uit opdoen, die u helpt om binnen uw budget de beste vis uit een verkoopbak te selecteren. Daarnaast begrijpt u veel beter wat een goede koi en wat een minder goede koi is, waardoor uitslagen op koishows die u bezoekt leiden tot minder grote verrassingen. Naast de pluspunten komen namelijk ook de minpunten bij de beoordeling van koi aan bod. Daarnaast krijgt u een kijkje in de keuken van een koishow. Wat komt daar allemaal bij kijken? Wie doet wat en waarom?
Koibijbel foto1

Nieuwsgierig geworden? Of wil je het boek gewoon hebben?! Bestel het dan hier op de website van Koitoday.nl:

http://koitoday.nl/prijzen-en-inschrijven/boek-bestellen

 

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App