Ruim drie jaar geleden stond ik bij Angelo voor de deur om hem te interviewen, hij was toen nog geen sponsor van KoiQuestion. Echter ik vond het interessant om dit concept eens nader te bekijken. Het concept ‘Combifilter’ zoals Angelo ze maakt was toen nog niet bekend en dus onbemind.

IMG_8012

Angelo kan meer dan filters bouwen

Ik verweet toen Angelo zelfs dat zijn concept niet echt klantvriendelijk was, want stel dat men een Biokamer naast de trommel wil, wat dan?
Zijn antwoord toen was, moet je goed luisteren; dit is mijn concept en hier sta ik voor de volle honderd procent achter.
Er is veel veranderd in die drie jaar, vele trommelfilterbouwers zijn dit concept gaan kopiëren. Dit wil niet zeggen dat deze het slecht doen. Wel zegt het dat men dit concept omarmd en dat Angelo best wel gelijk had. Het kan dus verkeren.

14292256_1163240803742534_1586891902382907301_n

Deze maal drie!

Vandaag sta ik weer bij Angelo op de stoep en word ik weer eerst begroet door drie ongezadelde reuze honden met een luid geblaf wat de Sint Bernhard dan ook past.

Eerst aan de koffie met gebak bij Angelo en zijn lieftallige vrouw Coby!
Na het tweede bakkie ga ik toch over naar mijn interview want er is weer wat nieuws op komst bij Angelo. Een nieuw soort trommel, een andere Biokamer of misschien wel beide. Ik weet het niet, Angelo wel dus stel ik de vragen die uitkomst bieden.

IMG_8005

De nog ongevulde Biokamer van de Do-It Compact

 Angelo je bent nu zo’n kleine drie jaar bezig met jouw concept van Combifilter. Ik heb begrepen dat jij toch weer evalueert met een variant op jouw concept. Vertel hier eens wat meer over.
Ja het klopt dat ik weer iets bedacht heb op mijn concept. Er zijn veel mensen die niet veel ruimte hebben in hun filterput en deze ook niet kunnen uitbreiden. Daarom kiezen zij vaak voor een Beadfilter omdat dit compact is. Mede vanwege het gemak dat je zoiets kunt spoelen met een stropdas om.

In die beperkte ruimte past nu ook mijn nieuwste kindje de ‘ Do-It compact’ voordeel hiervan is dat je hebt een voorfilter (de trommel) en Biokamer ineen. Dit levert een ruimtevoordeel op. Want het vloeroppervlakte is 62 cm bij 102 cm.

Hoeveel kuub kan dit filter hebben?
Je kan er dertig kuub door laten stromen. Minder mag en kan ook, wanneer je vijver kleiner is.

IMG_8004

Genoeg ruimte voor de Mutach Biochip

Wat is het medium wat je gebruikt in de Biokamer?
Daar gebruik ik Mutach Biochip, dit heb ik met enkele hobbyisten uitgebreid getest (jij hebt het toch zelf ook getest) en hier zijn zeer goede resultaten uitgekomen. Het grote voordeel is dat je hebt maar 20 % tot 50 % van de gemiddelde Biodrager nodig. Dit uiteraard afhankelijk van het merk Biodrager.

Wat als de Mutag Biochip niet bevallen kan men er dan ook weer een medium in doen als de bekende wieltjes met al zijn variaties daarin. En kom je dan geen ruimte in je Biokamer te kort?
Je kan er van alles in doen, alleen mijn concept met de Do-It Compact is met de Mutag Biochip. Dat is waar ik achter sta net zoals bij mijn concept van de andere Do-It filters.

IMG_8007

ook via je browser kun je het filter bereiken en aansturen

Wanneer ben je gereed met de testen en zal hij in productie worden genomen?
Vanaf januari zal hij te koop zijn. Ik wil het altijd eerst echt goed getest hebben, want elke filter die hier de deur verlaat krijgt de garantie die de mensen bij mij gewend zijn.

dit is gewoon een Combifilter in het klein maar met alle specificaties van de grotere broer de ‘Combi 30’

Hierna ben ik zo nieuwsgierig dat ik Angelo bijna naar buiten sleur want ik wil toch even naar de werkplaats waar zijn filters door hem gebouwd worden.
Ik was toch wel zeer verrast want dit is gewoon een Combifilter in het klein maar met alle specificaties van de grotere broer de ‘Combi 30’
In de kleine Biokamer werd even een 60 liter Biodrager gevuld (ingewerkte Mutach Biochip was op deze dag nog niet voorradig) om te laten zien dat het echt wel in de rondte gaat. Hier kan ik bevestigend op reageren dat dit ook werkelijk zo is. Dus met de Mutach Biochip zal dit ook best wel goed komen.

IMG_8002

Hier wordt het filtermedium klaar gestoomd om al redelijk ‘ingedraaid’ te zijn

Ook is het tegenwoordig mogelijk om reeds ‘ingedraaid’ filtermateriaal te verkrijgen bij Do-It, dit wordt in een grote ketel gedaan en krijgt gedurende een periode ammoniak toegevoegd onder een ideale temperatuur!

IMG_8003_LI

In de blauwe cirkel de Air Diffuser, zo klein zo krachtig!

De luchtverdeler die hier in functioneert is een simpel buisje van een bepaalde kunststof waar conische gaatjes in zitten. Deze heeft in tegenstelling tot de luchtschotels met rubber bekleed geen enkele weerstand. Dit zorgt ervoor dat de luchtpomp niet onnodig zwaar hoeft te zijn. En zo zijn er diverse kleine verbeteringen aan dit filter toegepast.

Hou vooral de facebook pagina van Do-It in de gaten want daar zal een filmpje verschijnen met de maximale vulling Mutach Biochip.

Na de demonstratie vertrek ik een ervaring rijker op weg naar het onder de rook van Tata Steel liggende IJmuiden.
Angelo, bedankt voor de gastvrijheid en het gebak.

 

 

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App