Basis microscopie is in één praktijkdag te leren

Nederland is een land met vele huisdieren. Voor vragen over de gezondheid van onze dieren, vragen we tips aan de dierenwinkel of gaan we ermee naar de dierenarts. Het meest verkochte dier is een vis. Van tropische vissen en goudvissen tot Koi. Één van de verschillen tussen het houden van vissen en andere huisdieren is de mate waarin we (niet) ingrijpen als een dier ziekteverschijnselen krijgt. Oftewel, er gaan meer mensen met de hond naar de dierenarts, dan mensen met hun vis naar de dierenarts gaan.

Na de cursus ben je in staat om zelf een diagnose te stellen bij een parasitaire uitbraak

4a monoculairOp zich begrijpelijk, maar aan de andere kant ook niet. De meest simpele handelingen, zoals het verwijderen van een teek op mijn hond, doe ik het liefst zelf. Hetzelfde geldt voor mij voor de Koi. Het inspecteren naar parasieten, zoals het op zoek gaan naar die teek, beheers ik graag zelf.

Extra drempel is dat de parasieten die je tegenkomt op je Koi vaak zo klein zijn dat ze niet met het blote oog waarneembaar zijn. Je zult ze met een microscoop moeten zoeken.

WhatsApp Image 2016-11-18 at 14.52.52Klinkt ingewikkeld maar gelukkig is dat het niet! De basis is in één dag te leren en daarom biedt KoiQuestion nu een cursus aan.

IMG-20160903-WA0001

Herken jij je in één van de volgende uitspraken, dan is de cursus helemaal iets voor jou!

  • Ik wil meer weten waar de ziekteverschijnselen van mijn vissen vandaan komen
  • Ik wil leren werken met een microscoop
  • Ik heb geen microscoop en zou meer willen weten, waar ik op moet letten bij aanschaf en kostprijs
  • Ik heb wel een microscoop, maar laat nu iemand anders dit soort dingen doen, wegens gebrek aan ervaring.

De cursus is voornamelijk een praktijkcursus. Ervaring met een microscoop krijg je alleen door het te doen. Na de cursus ben je in staat om zelf een diagnose te stellen bij een parasitaire uitbraak.

huidworm2

Concreet betekent dit: Na de cursus kun je een vis vangen en daarna een huidmonster nemen. Dit huidmonster kun je onder de microscoop scherp in beeld krijgen en beoordelen op de aanwezigheid van parasieten.

Je kunt je op dit moment niet meer opgeven. De cursus is vol. Wel kun je me mailen voor vragen of om de reservelijst geplaatst te worden. Mocht er iemand annuleren dan is er weer plaats voor de eerste op reservelijst.

Vragen of op de reservelijst geplaatst worden?  Mail marco@koiquestion.com

afstrijkje

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App