Afgelopen augustus hebben jullie in een blog van mij kunnen lezen hoe Gregor Meyer het anatomiemodel van KoiQuestion onder handen genomen heeft, om zo van onze vrij saaie karper een heel mooie Showa te maken. Dit was voor Gregor de eerste keer dat hij aan de slag ging met een 3 dimensionaal model en voor hem een erg leuke ervaring! Het resultaat mocht er zeker zijn, voor ons een heel mooi model om op de shows te tonen en voor hem de aanzet tot een nieuwe ontwikkeling in zijn creatieve proces.

combifoto anatomiemodel

Heel mysterieus vertelde hij mij dat zijn nieuwe stijl een combinatie zou worden van een schilderij en een beeld…hij ging mij op de hoogte houden..spannend! Eind september kreeg ik de eerste foto’s doorgestuurd, gipsen Koi beelden en een foto van het achtergrond paneel. Gregor’s geduld werd enorm op de proef gesteld, de gipsen beelden hadden wel een maand droogtijd nodig en dat terwijl hij zoveel zin had om de Koi van een mooi jasje te voorzien!

foto gipsenbeelden

Van Gregor kennen we natuurlijk vooral afbeeldingen van Koi op de panelen, maar met dit nieuwe project slaat hij een andere weg in: het beeld van de Koi gaat gecombineerd worden met een Oosterse achtergrond. Ik kreeg panelen met geisha’s, kraanvogels, samoerai vechters en Japanse bloesem toegestuurd, deze gaan jullie vast op korte termijn terug zien in de ontwerpen van Gregor!

Begin november kwam via whatsapp het bericht dat de beelden voldoende droog waren om met spraypaint aan de slag te gaan, als voorbeeld diende een mooie Showa. Een dilemma voor Gregor was het bevestigen van het beeld aan het paneel. Eerst painten en daarna bevestigen, met het risico dat het al gepainte beeld zou barsten en hij weer opnieuw moest beginnen. Of eerst bevestigen en dus het hele paneel afplakken. Uiteindelijk werd het de laatste optie, of er beelden gesneuveld zijn tijdens het bevestigen weet ik niet.

6 a 7 kg gips bevestigen aan een paneel vraagt natuurlijk best wat lijm en een paar flinke schroeven!

Een week na het bericht dat het gips droog was kwam het volgende bericht, het eind was in zicht, het paneel met beeld erop is bijna klaar! Aan de laatste details werd gewerkt! Vooral het Sumi dat onder de huid zit en nog door moet komen bleek een flinke uitdaging voor Gregor, maar wel een uitdaging die nodig was om zijn hobby nog uitdagend te houden geeft hij aan. Na honderden panelen met Koi gemaakt te hebben was het echt tijd voor iets nieuws, met de combinatie paneel en beeld heeft hij de nieuwe uitdaging zeker gevonden.

foto beeld rood

foto beeld showa

Op mijn vraag waar het werken met een 3D model verschilt van het werken op een plat paneel, geeft Gregor aan dat het verschil vooral zit in de rondingen van het beeld.
Als voorbeeld voor het patroon van de Koi gebruikt hij foto’s die van bovenaf genomen zijn, met panelen was dit dan 1 op 1 te vertalen maar nu moet hij zorgen dat het patroon mooi over de zijkanten van de Koi naar beneden door loopt.  Vooralsnog zal het bij beelden van Koi blijven met als achtergrond typisch Japanse taferelen, geen Koi achtergronden meer de komende tijd!

foto paneel

IMG_5074

IMG_5080

De platte panelen kunnen ons wisselende Hollandse weer goed doorstaan, dit geldt ook voor de nieuwe panelen met het gipsen beeld, speciaal gips en een flinke laklaag zorgen ervoor dat ook deze werken prima buiten kunnen hangen!

Gregor is nu druk bezig om zijn nieuwe collectie voor het komende jaar op niveau te krijgen, zodat hij op de Koishows weer heel wat moois kan laten zien. Uiteraard zijn de nieuwe ontwerpen ook op bestelling te leveren!  Zorg wel voor een goede haak in de wand of een stevige schutting, want 7 kg is best een gewicht!

Gregor, bedankt dat je mij in je nieuwe proces hebt meegenomen!

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App