Kerncentrale Fukushima opnieuw in gevaar door zeebeving

Japan wordt deze ochtend (lokale tijd) opgeschrikt door een aardbeving of althans de nasleep ervan. Op 67 kilometer voor de Japanse kust namelijk werd op een diepte van 10 kilometer een beving waargenomen van 6,9 op de schaal van Richter. De beving zelf veroorzaakte geen ernstige schade voor zover bekend, maar er waren wel in verschillende delen van Japan hevige schokken te voelen.

vloedgolf fukushima

hearts-are-in-pieces-five-years-after-tidal-wave-hits-japan

een foto van de tsunami zoals die in 2011 de Japanse kust teisterde

Er is een waarschuwing aangegeven voor een tsunami. Er worden golven van minstens 3 meter hoog verwacht die op de kust afstevenen in de contreien van Fukushima. Fukushima is de plaats waar in 2011 een kerncentrale beschadigd raakte met een kernramp tot gevolg. De centrale zou volgens bepaalde bronnen nu ook met problemen kampen aan reactor 3, maar die zijn onbevestigd. De zeebeving was toen nog een stuk heftiger met een 9 op de schaal van Richter. Op de Japanse televisie worden nu beelden uitgezonden van schepen die uit de haven wegvaren, waarschijnlijk uit angst om door de golven op het land te worden geworpen. mensen wordt aangeraden het hogerop te zoeken.

We kunnen ons goed de angsten voorstellen die ontstaan door de herinneringen aan het leed dat destijds geschiede en hopen dat moeder natuur hen genadig is deze keer.

bron: http://nos.nl/

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App