Wat een feestelijk onthaal bij de winnaar Koi-Idol Oktober.

Na anderhalf uur in de auto te hebben gezeten, kwamen we aan bij de winnaar van Koi-Idol oktober 2016. Het is inmiddels een oude bekende van ons want in december 2014 wist een andere Koi van Carlo ook al maandwinnaar te worden. Ik kon daar destijds zelf niet bij zijn in verband met mijn werk maar kreeg nu toch de kans om deze hartelijke mensen eens thuis te bezoeken. Sinds 2014 zien we Carlo en zijn vrouw geregeld terug gedurende Koishows en dat is altijd een erg leuk weerzien.

Eenmaal binnen namen we plaats aan de keukentafel en werd de koffie vers voor ons gezet, wat wil je nog meer! En ja hoor er kwam nog meer, niet veel later volgde een heerlijke taart die op menig feestje niet zou misstaan.

Taart met Carlo

Minder leuk was dat we hoorde dat de Sanke waarmee ze deel hadden genomen momenteel verwarmd in quarantaine zat op advies van een koidokter. Dit lijkt goed te werken want gedurende ons bezoek zwom de Sanke (79 cm ) rustig en gracieus rond in de Q-bak.

winnende Sanke

We kregen een uitgebreide rondleiding door de grote achtertuin (wat hebben ze daar in Belgie toch een ruimte) en natuurlijk bij de grote vijver die momenteel vakkundig onder een overkapping lag. Omdat de vijver een natuurlijke vorm heeft en geen vierkante bak is moet dit nog best een lastige klus voor de bouwer zijn geweest, maar het is goed gelukt kan ik u zeggen.

plaatje onder kas

Koi Collectie

Zoals te zien, is zwemmen er nog een heleboel schitterende koi in de vijver en ook de aankleding is een lust voor het oog.  Het filtersysteem is in feite een royale opgemetselde 5 kamer filter gevuld met borstels, Japans matten en een bewegend bed gedeelte. Wat ons opviel was dat er tussen ieder mat golfplaatjes geplaatst waren, daar wilde we natuurlijk meer van weten!

Carlo vertelde dat hij dit trucje bij Sakai Fish Farm had gezien. Eerst heeft hij niet willen vragen maar uiteindelijk toch maar gevraagd en wat bleek, dit scheelde heel veel werk in het schoonmaken van de matten. De golfplaatjes voorkomen namelijk dat het vuil naar de aanliggende matten verplaatst word en dwingen het vuil bij het schoonmaken naar beneden te gaan zo de afvoer in. Dat word de eerste aanpassing aan mijn filter in het voorjaar, dat staat al vast! Zo zie je maar dat je steeds bij leert en daarom bedankt Carlo en SFF.

filter

Helaas realiseer ik me bij het schrijven van dit stuk dat ik geen detail foto hiervan gemaakt heb, maar het idee is duidelijk lijkt me; plaatje, mat, plaatje enz. enz.

Na vele anekdotes en verhalen uit de Koiscene, werd het tijd om over te gaan tot de prijsuitreiking en een mooi plekje in de tuin werd opgezocht. Op de foto is goed te zien dat de overkapping geen recht toe recht aan overkapping betreft. We willen Carlo en zijn vrouw hierbij nogmaals van harte feliciteren met deze overwinning en uiteraard ook met het behalen van de finale! Daarover gesproken, er is nog maar 1 kans om de finale zelf te kunnen behalen, dus schrijf uw Idol nog in voor 30 november 19.00 uur en pak die laatste kans.

prijs uitreiking

Series NavigatieOp bezoek bij ”the Beauty” >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App