Burgmeester verontschuldigd zich voor overlast

Het is nog geen week geleden dat we jullie berichten over het nieuws dat er in Fukuoka een enorme gat ontstond in de openbare weg. De werkzaamheden aan een nieuwe metro op het eiland Kyushu in Japan was de oorzaak van het enorme zinkgat dat maar liefst 30 meter bij 27 meter breed en 15(!) meter diep was. Nu al echter, amper een week later, is de weg volledig gerepareerd en reeds volledig weer in gebruik.

https://youtu.be/W3A-kA3sEeA

Er werd met man en macht en rond de klok gewerkt op het gat te repareren. Binnen 48 uur was het gat alweer volledig gevuld meldden lokale media. Gisteren ging de weg alweer open nadat de weg veilig werd verklaart. Een immens bijzondere prestatie waarbij de burgemeester, Soichiro Takashima, zelfs garandeert dat het gerepareerde gedeelte van de weg nu 30x sterker is dan voorheen. De planning en coordinatie van dit project moet onvoorstelbaar accuraat op elkaar zijn afgestemd.

In welk stadium zou een dergelijk geval in Nederland na een week verkeren?

De efficiëntie van de Japanners, de discipline en vakmanschap is in deze ongeëvenaard. Zeker wanneer je bedenkt dat het niet alleen de weg, maar ook  riolering, gasleidingen, elektriciteitskabels en verkeerslichten zijn die allemaal in de reconstructie van een week zijn mee hersteld. Leuk feitje: in plaats van apetrots te zijn op de prestaties verontschuldigd de burgemeester zich met een diepe buiging voor de veroorzaakte overlast door de constructiewerkzaamheden. Man, wat kunnen we veel van het karakter van deze cultuur leren. Ik neem er mijn (rijst)hoed voor af. In welk stadium zou een dergelijk geval in Nederland na een week verkeren?

bron: https://www.theguardian.com

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App