Koi en kunst gaan hand in hand

Koi-Idol is een initiatief dat steeds meer liefhebbers bekend in de oren zal klinken. De formule is uniek te noemen. Je maakt een foto van je mooiste Koi, stuurt hem op en door middel van (veel) stemmen van andere Koi-liefhebbers kun je winnaar van de maand worden. Dat is al een hele eer en vader en zoon Van Leest komen dan vaak samen langs om je te feliciteren. Daarna maak je samen met de winnaars van de 11 andere maanden kans om een heuse reis naar Japan te winnen!
IMG_7781
Dit is alleen voor Hobbyisten. Er mogen geen handelaren aan meedoen. Naast de eerste prijs, de reis naar Japan, is er ook een tweede en een derde prijs. Voor de eerste prijs wordt behoudens de Japan-reis ook nog een vereeuwiging van diens winnende Koi op hout geschilderd door Lobke Nijhoff van Nijhoff Art. Dit is dan ook een getrouwe kopie van de winnaar.
IMG_6781

Daarnaast is er ook nog de wedstrijd Koi-Idol professional. Deze wedstrijd is een aantal jaren geleden ontstaan en is echt bedoeld voor de handelaren. Uiteraard zijn hier ook voorwaarden aan verbonden.

  • Elke dealer kan of mag één van zijn (nog) in de verkoopbakken zittende Koi mee laten spelen in deze verkiezing.
  • Deze Koi moet dan ook nog verkocht kunnen worden.
  • De Koi mag niet in privé collectie bij de dealer aanwezig zijn.
  • De beoordeling geschied op basis van kwaliteit per variëteit gelijk aan de normale maandelijkse Koi-Idol verkiezing, zodat elke variëteit een kans maakt.
  • De beoordeling wordt uitgevoerd door gekwalificeerde ZNA-juryleden en het bezoekend publiek van Koi-Idol.

Wanneer de handelaar zich wil inschrijven kan deze hier klikken.

De beslissing over wie er gewonnen heeft valt in januari. De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 19 maart 2016 tijdens de gezellige Koi-Idol contactdag in het Cultureel centrum ‘de Mayboom’  aan Kerkstraat 10  te Made.
Voor de winnaar van de Koi-Idol professional verkiezing is er een unieke vaandel op naam en één jaar gratis advertentieruimte op de site van Koi-Idol.

Schilderen doet zij met verf.. eh verve

Dit jaar als extra prijs voor de winnende dealer stelt niemand minder dan mijn eigen vrouw Irina Kromhout van der Meer-Sadovnikova  een schilderij ter beschikking van de winnende Koi zoals deze gefotografeerd is.

Irina2

Irina

Zij schildert reeds haar hele leven en doet dit met verve (al zeg ik het zelf) haar grote specialisme is schilderen op zijde. En sinds kort creëert zij ook schilderijen op doek, waarbij een foto als voorbeeld dient.

IMG_7785

Hans van Domburg en Janine Doorduin bestuderen nauwkeurig het schilderij

IMG_7741 (2)

De bewuste Showa

Dit heeft zij kort geleden ook voor WisiKoi gedaan. Zij raakte geïnspireerd door de schoonheid van een Showa welke aan een hobbyist in Zweden verkocht is. Zij vroeg mij; “Mag ik deze Koi schilderen?” Ik was wat verbaasd en zei; ‘Ja joh ga je gang’. Een week later was ik werkelijk verbaasd over het resultaat. En Wil & Sil nog meer want aan deze twee mensen heeft zij het doek geschonken welke nu boven de schoorsteen staat te prijken!

IMG_20160923_083008 (2)

Hier nageschilderd door mijn vrouw Irina

IMG_1625

Wil & Sil blij en onder de indruk!

Dus Koi handelaren van België en Nederland, schrijf je in en maak kans op bovenstaande prijzen en een door Irina geschilderde versie van de winnaar op doek. Je kunt je inschrijven via deze link.

IMG_1623

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App