Vorm een tag-team met je favoriete kweker

Vrijdag 11 november gaan onze kinderen in delen van Nederland de straat op met hun lampion. St.Maarten is een evenement waarbij ter nagedachtenis van gelijknamige heilige die zijn jas weggaf aan een behoeftige vreemde, gezongen wordt en de toehoorders deze beantwoorden met snoepgoed. Dat betekent dat op 12 november het snoepgoed kan worden verdeeld. Een perfecte datum dus voor “The World Dainichi OB-kai Championship”.

The World Dainichi OB-kai Championship

Dat Dainichi een kweker van invloed is laat zich niet meer raden. Hun dynastie zoals je het bijna kunt noemen, reikt echter niet enkel tot de verdiepingen van hun eigen familie en Koi farm. De gebroeders Mano hebben al veel samengewerkt en veel gemotiveerde werknemers gekend die uiteindelijk zelf zijn uitgegroeid tot gevierde kwekers of dealers. Dat men in Japan respect en eerbied heeft voor diens leermeesters blijkt wel uit het feit dat zij zelfs een organisatie vormen, genaamd de Dainichi Old Boys. Tot de Dainichi Old Boys behoren; Nogami, Shotoku, Kohara, Rikohen, Hirata, Maruyama en Marudoh.

wdc-top-entry4-fw

Shigeru Mano van de Dainichi koi farm zelf plaatst een uitleg over het event online:

1. De Koi worden verkocht voor 300.000 Japanse yen per stuk. Dat is zo’n 2.600 Euro omgerekend. Ik schat in dat dit de prijzen zijn voor de Koi van Dainichi zelf en niet perse voor alle Koi voor het WDC. 
2. Deze prijs is inclusief 1 jaar in de mudpond.
3. De kwekers zorgen voor de Koi en brengen deze het jaar erop mee terug ter beoordeling.
4. Doe mee en vecht samen met de kweker als een tag team om de titel.

5. De naam van de winnaar komt op een heuse Champion belt voor zolang als het WDC bestaat!

6. Zowel dealers als hobbyisten mogen meedoen in deze competitie.
7. We are waiting for your challenge!!

Van tien kwekers en dealers die ook goede faciliteiten hebben kun je kiezen uit een dozijn Koi. Zij zullen strijden om de titel van de The World Dainichi OB-kai Championship. Er zijn nog zeker wat onduidelijkheden op dit moment, zoals hoe de winnaar wordt bepaald. Ook is het onduidelijk of de prijzen vast zijn zoals Dainichi aankondigt op zijn Facebook of dat het een veiling is zoals het affiche propageert. Het is de zevende editie van het evenement.
Schermafdruk 2016-11-08 21.46.02

Op het affiche staat ook de belt afgebeeld

Hetzelfde affiche kondigt overigens ook aan dat het wel alleen voor dealers is en je een Shinkokai dealer moet contacten om mee te kunnen doen. Voor zover ik weet moet je wel aanwezig zijn bij de Yamakoshi branch office op 12 november om 09:00 uur om mee te doen of in ieder geval iemand hebben die er je belangen behartigd.

Ik heb wel het gevoel dat er geweldige Koi uit de kast zijn getrokken

De prijs om mee te doen is geen kattenpis, maar ik heb wel het gevoel dat er geweldige Koi uit de kast zijn getrokken voor dit event. Hieronder een selectie van enkele Koi die je kunt betrachten. Voor een volledig overzicht van de Koi per Dainichi Old Boy kijk je hier  http://www.dainichiobkai.com/index2.html

Dainichi Old Boys WDC 2016 Koi
Dainichi Old Boys WDC 2016 Koi
Dainichi Old Boys WDC 2016 Koi
Dainichi Old Boys WDC 2016 Koi
Dainichi Old Boys WDC 2016 Koi
Dainichi Old Boys WDC 2016 Koi
Dainichi Old Boys WDC 2016 Koi
Dainichi Old Boys WDC 2016 Koi
a5-3f65

Ben je dealer en kun je aanwezig zijn op het event of de belangen behartigen van geïnteresseerden, laat het dan even weten in een reactie.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App