Gigantische Sinkhole in stadscentum op Kyushu

Een immens grote sinkhole heeft zich geopenbaard in het centrum van de Japanse stad Fukuoka. Een vijfbaans weg heeft zich dinsdagochtend laten verzwelgen door het natuurverschijnsel dat rond 05:00 uur in de ochtend hongerig toonde nabij het station Hakata in de stad. Het is het drukste station op het eiland. Fukuoka city ligt op het zuidelijke eiland Kyushu. Op hetzelfde eiland is onder andere de  kweker Okawa gesitueerd.

gigantische sinkhole op Japanse eiland Kyushu

Zo een plotseling nieuw gevormde mudpond…

Het begon als twee kleinere gaten die langzamerhand een hele grote vormden van zo’n 30(!) meter lang. Er zijn geen meldingen van gewonden, ernstige verstoringen in het gas en elektranetwerk etc. Als mogelijke oorzaak worden nabijgelegen werkzaamheden aan een metrolijn genoemd. Het is hoe dan ook best even schrikken. Zo een plotseling nieuw gevormde mudpond – het stroomde al snel vol met water – zou in sommige gebieden wellicht welkom zijn, maar niet temidden van een stadscentrum. Een bizar verschijnsel.

bron: http://www.bbc.com/

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App