Deshimakoi mag bijna zijn vijver leegtrekken?!

Ondertussen in Japan gaat het er nog steeds hevig aan toe. Er zijn al vele mooie Koi geoogst, geshowd en verkocht in dit drukke herfstseizoen dat nog niet op zijn einde loopt. Het was een zeer goede zomer hetgeen terug te zien is in de groeicijfers.
Volgens kwekers waren de omstandigheden buitengewoon goed; lekker warm en ook nu nog zijn de temperaturen in de vijvers goed, maar het was zeker niet te warm en de zuurstofgehaltes in het water bleken bovendien ook uitstekend.

Mudpound Deshimakoi @Danichi in 2016

De komende tijd zullen we enige Koi met jullie bespreken die ons op zijn gevallen, maar niet voordat we nog even speculeren op wat komen gaat. Zo zit Leo de Bruin van Deshimakoi al bijna vier weken in Japan.

Leo de Bruin in volle enthousiasme op Facebook: Ik wil niet gaan opscheppen, maar er is nog niemand in de EU, en zelfs niet in de wereld, die een mudpond heeft van Dainichi. Trots als een pauw!!!
Wat mij betreft gaan hier veel mensen hun voordeel uit halen, niet te vergeten dat er geen tussenhandel aan zit.!!!!

Hij wacht daar op de oogst van met name zijn azukari Koi bij Dainichi. Dat is er niet eentje, maar een hele vijver vol. Deshimakoi heeft dit jaar een mudpond af kunnen huren met zo’n 30 hoge kwaliteit tosai van de kweker, klik hier om dit te lezen. Bij aankomst in Japan bleken de omstandigheden nog dermate goed van aard te zijn dat hij er voor kon kiezen de vissen nog een kleine maand langer te laten zwemmen en dus nog een kleine maand langer te kunnen groeien. Dit aanbod wilde Leo niet laten liggen, die de ontwikkeling van de vissen als hoogste prioriteit heeft en de extra centimeters graag op zijn vissen ziet.

Jumbo Tosai Dainichi Showa Gacho X by DeshimaKoi
Het is uniek dat een dealer een gehele
mudpond met deze kwaliteit heeft zwemmen bij een kweker als Dainichi. Dat is spannend toJumbo Tosai Dainichi Showa Gacho X by DeshimaKoit en met, zo steekt ook De Bruin zelf niet onder stoelen en/of banken. Onlangs liet hij zich in de vroege ochtend bij ‘zijn mudpond’ afzetten door de kweker om daar vervolgens op zijn gemak vijf uur te bivakkeren. Hij heeft ze geteld, de grootte getracht in te schatten, nog eens geteld, bewonderd en bekeken door de groene waterwaas…

Het is natuurlijk een hele investering en dan bedoelen we niet alleen in termen van geld, maar vooral ook in visie. Hier heb je dan het hele jaar naar uitgekeken. Azukari is met 1 vis al spannend genoeg om naartoe te leven weet ik; laat staan een slordige twee dozijn. De komende week gaat het dan eindelijk gebeuren. De dealer kondigt aan op Facebook dat de vissen vrij snel daarna naar Nederland zullen komen.

Wij als KoiQuestion waren erbij in het voorjaar bij het selecteren van de vissen en zijn enorm benieuwd naar de ontwikkeling die deze Koi hebben doorgemaakt. Hiernaast zie je een zestal. In totaal behelsd het project 30 a 31 vissen. Een aantal Koi is in een andere mudpond uitgezet. Bekijk hier de vissen voordat zij de mudpond in gingen.

Een interview met Leo en de kweker aan de mudpond vind je hier.

Azukari project Deshimakoi @ Dainichi

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App