Koi, daar gaan we voor naar Japan!

Althans dat is normaliter het hoofddoel van de reis. Ditmaal is het anders dan andere reizen. Dit keer stond de cultuur/land op nummer één en de Koi op twee. Ook al doet het zeer om te weten dat je al in het land van de Koi bent, maar nog geen enkele kweker hebt bezocht. Maakt de cultuur van Japan het 100 x goed. Tuurlijk gaan we nog naar kwekers, maar dat pas later in de vakantie. 😉

IMG_6680Kyoto staat bekend om zijn mooie tempels en dat zijn er nogal wat.. Het is onmogelijk om ze allemaal te bezoeken tijdens deze reis, maar we doen ons best om de mooiste te bezoeken.

Allereerst gaan we naar de Kinkaku-ji Temple. Als je dit vertaalt naar een Koi weet je dat Kinrin goud betekend, oftewel: de gouden tempel. Een geweldig mooie tempel en een lust voor elke fotograaf om foto’s te schieten. Alle foto’s die je hier maakt lijken op een ansichtkaart die je in de winkel ziet.
IMG_6561Daarna gaan we door naar een andere tempel die op de lijst staat namelijk de Ginkaku-ji Temple. Voor de oplettende lezer betekend dit: de zilveren tempel. ‘’Helaas’’ blijkt deze tempel niet zilver te zijn, maar hij doet zeker niet onder voor zijn naam. De tuin is echt een sprookje en menig mens op aarde mag gerust jaloers zijn op zo’n tuin.

IMG_6663

IMG_6629
Morgenstond heeft goud in de mond, zegt men wel eens. Dit hadden wij ook gedaan, aangezien onze jetlag nog niet geheel was verdwenen. Daarom hadden we nog even tijd over na het eten van Ramen (Noodle soep) om een kijkje te nemen bij ‘’wat’’ Torii’s.

IMG_6719(!)Torii’s zie je wel links en rechts maar deze hadden we nog niet echt van dichtbij gezien, Bas en Kitty hadden ons gewaarschuwd dat we na deze bezichtiging genoeg hadden van alle Torii’s. Nou achteraf kan ik zeggen… Amai wat een Torii’s … Ik kan er wel meer over vertellen, echter heeft Kitty twee jaar terug hier al een mooie blog over geschreven! (Artikel Kitty). Na deze dag stond de stappenteller van de Iphone op zo’n 22.000 stappen en zo’n 89 verdiepingen…  Hoeveel trappen het waren weet ik niet. Maar het zijn er veel, heel veel.

IMG_6726Wij zitten nog een paar daagjes in Kyoto waarna we doorreizen naar het zuiden. Uiteraard ook voor de Koi. 😉 We zullen de 25ste richting Beppu Koi Farm gaan, dit is geregeld door Filips Koi. Willen jullie iets zien van deze kweker? Geef het aan! We gaan ons best doen om het op beeld te krijgen of de vraag te stellen waarop jullie graag het antwoord op willen hebben!

Sayonara!

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Comments are closed.