Sandan Kohaku brengt Hisashi Hirasawa de titel

We zitten middenin het oogst seizoen in Japan en dat betekent dat de ene na de andere Koi uit de klei getrokken wordt. De hele wereld richt zijn ogen op de nieuwe live-stock van de kwekers en welk podium dan dat van een Koi Show leent zich er nu beter voor  om te tonen wat voor vis men in de kuip heeft?!

Het was de Nagaoka Koi Show die werd gehouden vandaag. Het is een regionale Koi Show waar alleen kwekers uit de Niigata aan meedoen. Een van hen is Marudoh en zijn Sandan Kohaku werd beschouwd als de allermooiste;

Grand Champion nagaoka Koi Show 2016

Het is een bijzonder goede vis. De Kohaku meet maar liefst 94 centimeter maar oogt alsof ze nog maar een jaar of vier is en zo halverwege de 70. De tweekleur is op dit moment 8 jaar oud en is nog steeds eigendom is van de geestelijk vader. Ook voor hen, namen met faam, is het nog steeds geweldig om te winnen op Koi Shows als deze en dat laat Toshio hirasawa, zoon van Hisashi Hirasawa, de schacho (baas) van de Marudoh Koi Farm duidelijk zien;

Grand Champion nagaoka Koi Show 2016picture courtesy: Koi Zanmai

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.