Dit artikel is deel 12 van 39 in de serie Koi-Idol

Voor het 3e jaar op rij reden wij afgelopen zondag naar Beverwijk. We kwamen daar niet voor de wel bekende Bazaar, nee we kwamen voor Martin van der Stel. Degenen die Koi-Idol volgen kennen deze naam wel. Hij won reeds 2 x eerder in voorgaande jaren een Koi-Idol maand verkiezing en werd zelfs 2 x winnaar van de titel, Koi-Idol van het Jaar.

Prijsuitreiking sep 2016

De uitreiking van de award “Koi Idol September 2016”

Wat deze prestatie des te knapper maakt is dat hij dit deed met steeds een andere Koi! Dit keer won hij met een Fenomenale Kohaku genaamd Kaatje. Misschien een wat vreemde naam voor een Kohaku, maar het blijkt een eerbetoon aan de onlangs overleden Japanse Kweker Ikarashi Kazuto. Martin wilde iets met de naam van de kweker doen en zo kwam in een opwelling de naam Kaatje boven borrelen.

winnaar_september_2016_kaatje

De winnares van de award; de Kohaku genaamd Kaatje

Eenmaal in de achtertuin van Martin aangekomen zagen we al vrij snel dat er minder vissen in de vijver zwommen dan vorig jaar. Martin vertelde dat hij zijn collectie naar een hoger niveau wil tillen en daarom moesten er een aantal Koi uit om de andere meer ruimte te bieden om door te groeien. Ook zal de vijver dit keer voor de eerste keer afgedekt gaan worden om het water niet al te ver af te laten koelen in de winter.

Kaatje in vijver

Kaatje in de vijver…

Martin zien we geregeld op Koishows terug als hij samen met zijn dealer maar ook goede vriend Floor van Dommelen strijd voor de grote prijzen. En zoals velen wel zullen weten, doen ze dat zeker niet onverdienstelijk. Kaatje gaan we dus waarschijnlijk nog wel vaker terug zien op toekomstige Koishows. Erg leuk voor het publiek natuurlijk om deze schitterende Kohaku eens in levende lijve haar rondjes te zien zwemmen

Wat deze prestatie des te knapper maakt is dat hij dit deed met steeds een andere Koi!

Met het winnen van de Koi-Idol verkiezing september 2016 is dit de eerste Hattrick van Martin en zou er nog een kunnen volgen, namelijk de Koi-Idol van het Jaar 2016, welke we op zondag 19 maart 2017 bekend gaan maken tijdens de Koi-Idol dag. Er zijn nu nog een paar maanden te gaan en zou willen zeggen, wie durft de strijd aan met de tweevoudig kampioen?

Series Navigatie<< HELP!?! Mijn man is klusser en Koi-hobbyist!Koi-Idol november 2016 >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App