Ikeage dag Grow-Out Koicentrum Noord

Na vorig jaar verslag te hebben gedaan van de grow-out georganiseerd door Koicentrum Noord, waren we dusdanig enthousiast geworden dat we het niet konden laten dit jaar de ontwikkelingen weer op de voet te volgen, bij de ikeage aanwezig te zijn en te kijken welke ontwikkeling de vissen doormaken.

Dat is niet alleen in lengte veel groei, maar betekent ook een aanzienlijke toename in volume

Koi liefhebbers, Koi en dan ook nog eens eten. Normaal gezien al een no-brainer om te markeren in de agenda. Als het dan ook nog eens samen gaat met een heuse ikeage is het natuurlijk gewoon duidelijk dat we dit niet gaan missen. De beoordeling van de ontwikkeling van Tosai naar Nisai is al heerlijk en het eten blijkt dan ook nog een barbecue te zijn. Het vlees zal bereid worden door de winnaar van het RTL programma Grill Masters, Huub Hamar geheten. Deze bleek overigens ook nog eens bijzonder geïnteresseerd in Koi. Tja, daar is geen hobbyist tegen bestand. Op naar Koicentrum Noord-Nederland!

Ikeage @Koicentrum Noord Nederland

IMG_1650

Bekijk hieronder een video en interview met Huub Hamar tijdens een barbecueworkshop van Grillmasters:

Als ik vanaf het voetballen onderweg ben naar Groningen, zie ik op mijn telefoon al een update van Janine op KoiQuestion dat ze drukdoende zijn met het afvangen van de vissen. Gas op die lolly! Ik ben nog net mooi op tijd voordat de vissen worden gebowld. De Koi zijn overwegend van Momotaro en Matsue en verbleven nu circa 5 maanden in de 100 kuubs opgroeivijver van de dealer uit Groningen; die deze vijver bovendien verwarmt.

IMG_1636

IMG_1640

De groei is opmerkelijk. De Koi waren aanvankelijk ongeveer van 28cm tot 35cm en nu dus wel van 47 tot bijna 60cm! Dat is niet alleen in lengte veel groei, maar betekent ook een aanzienlijke toename in volume. We kunnen er heel veel over vertellen of gewoon de ontwikkeling laten zien. Hieronder enkele Koi. De meeste Koi blijven ook de hele winter nog in de vijver; volledig verwamd en goed onderhouden. We zullen gedurende de winterperiode nog eens wat ontwikkelingen met je doornemen ter lering en vermaak.

KoiCentrumNoord_Okt2016_KoiC

KoiCentrumNoord_Okt2016_KoiD

KoiCentrumNoord_Okt2016_KoiB

KoiCentrumNoord_Okt2016_KoiA

En zoals de Koi gedurende hun hele verblijf worden verzorgd, zo werd de inwendige mens ook voorzien van alles wat je papillen begeerde. Boaz, mijn zoontje van drie, heeft wel vier plakken cake gegapt eh… gegeten. Voor de grote mensen was er een afgetrokken varken, of althans voor zover ‘pulled porc’, vertaald kan worden en alhoewel dat niet eens zo smakelijk klinkt, deed het broodje dat wel. Het vlees heeft daar 16 uur over gedaan op de bbq. De kip was zo niet gelijk of nog beter en malser. Het was, ondanks een drupje regen waar de gemiddelde noorderling zich niet door laat tegenhouden, in alle opzichten een ‘lekker dagje’.

Ikeage @Koicentrum Noord Nederland

Ikeage @Koicentrum Noord Nederland

Ikeage @Koicentrum Noord Nederland

Ikeage @Koicentrum Noord Nederland

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App