Advanced Oxidation op de Koivijver

Tijdens de Koishows, is het voor Remy en mij altijd een uitdaging om interessante dingen op film vast te leggen, naast de gebruikelijke interviews van de major awards.

Terwijl we ons een weg waanden door het sompige, maar gezellige showterrein van onze zuiderburen, viel Remy`s oog op het ontwerp van enkele UV-units. Dus wij gingen even een kijkje nemen. Al snel viel ons op dat deze UV-units voorzien waren van een titanium dioxide coating en dat de units gebruik maakten van Advanced Oxidation Processes (AOP). Dit is een principe waarbij met behulp van UV-straling op een katalytisch oppervlak, of middels toevoeging van waterstofperoxide, hydroxyl radicalen worden gevormd. Het hydroxyl radicaal is de op één na sterkste oxidator met een standaardelektrodepotentiaal van 2,8 volt. Sterker nog dan ozon. De sterkste oxidator is difluor met een standaardelektrodepotentiaal van 2,87 volt. Het hydroxyl radicaal is zeer reactief en de oxidatiereactie is een kwestie van milliseconden.

Na een interessant gesprek met Quentin Brouillard, sales manager bij Aquatic Science, kregen we al snel een mooi gesprek met Dr Frédéric Luizi. Frédéric is productontwikkelaar en doet in het onderstaande interview alles uit de doeken over AOP toegepast op de Koivijver. Een techniek die ik vanuit de industrie nog niet eerder in de Koiwereld heb mogen aanschouwen.

Series Navigatie<< Scheiden of een chemische reactie

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Comments are closed.