Afgelopen zondag zat ik, met gevaar voor eigen leven, lekker in het zonnetje op ons terras naar de, helaas, overkapte vijver te kijken. Dat gevaar kwam niet van de winterkap die nu over onze vijver ligt, dit is een hele veilige constructie, nee het gevaar kwam van boven! Bij de buren staan een paar flinke eiken in de tuin en ondanks de hoge temperaturen afgelopen zondag staat de herfst nu toch echt voor de deur, naast de blaadjes vallen ook de eikels!

…buiten de ongemakken van de herfst brengt dit seizoen ook heel veel moois…

Maar buiten de ongemakken van de herfst brengt dit seizoen ook heel veel moois, vooral een heel mooi kleurenpalet in het bos. Eén van de mooiste plekken om dit te aanschouwen is natuurlijk Japan. Op 2 uur reizen met de trein ligt boven Tokyo het nationale park Nikko met daarin het op de Werelderfgoedlijst vermelden Tōshō-gū heiligdom. Iedereen kent één van de afbeeldingen van dit bijna 400 jaar oude tempelcomplex; de drie Horen-Zien-Zwijgen aapjes zijn hier namelijk terug te vinden. Maar, terug naar de herfst, Nikko staat bekend om zijn schitterende kleurschakeringen in het najaar, hieronder een aantal schitterende plaatjes!
IMG_5975

IMG_5986

IMG_5979

IMG_5995

IMG_6000

IMG_6012

IMG_6077

IMG_6067

Wil je dit kleurenpracht binnenkort zelf aanschouwen, maar heb je geen tripje naar Japan in het vooruitzicht, denk dan eens aan de Japanse tuin in Den Haag. Deze, in Landgoed Clingendael gelegen, tuin is in oktober schitterend van kleur! Meer weten? Lees dan alles nog even na in deze blog.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App