Dit artikel is deel 16 van 17 in de serie Het Watergala 2016

In gesprek met Alex Kastelein over zijn onverwachte major award

Op marktplaats heeft hij hem gekocht, samen met een hele groep andere Koi. Zo overtuigd was Alex Kastelein van de kwaliteiten die de ó zo mooi glanzende sandan Kohaku bij aanschaf liet zien. Met de gedachte dat het een vrouwelijke vis betrof, was het een nóg grotere verrassing dat de vis aan de haal ging met de Best Male 2016 titel. Alhoewel critici zullen beweren het jari sumi storend te vinden, zijn het denk ik juist de sterke pigmentatie in combinatie met de intense glans die deze sandan Kohaku zoveel meer geven. Aan de bouw is goed te zien dat het een Osse, oftewel mannelijke vis is, doch vind ik voor een mannetje de bouw erg goed.

Zelden heb ik iemand zo zien genieten tijdens het showweekend als Alex en qua blijdschap heeft hij het hele deelnemersveld overdonderd.

Het verhaal achter deze onverwachte, doch prachtige overwinning kunnen jullie nu bewonderen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OgruheofOaQ]
Series Navigatie<< De winnaars van het Watergala – Nieuwegein’s Major AwardsWatergala’s Grand Champion – The Movie >>

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Comments are closed.