Dit artikel is deel 2 van 2 in de serie Het Water Gala

Interview met Tjaard van Balen (Koi Kichi World)

Met het Watergala als hekkensluiter is het showseizoen in de Benelux voorbij gevlogen. We hebben weer mooie wedstrijden mogen aanschouwen dit jaar met soms wat discutabele, maar achteraf gezien begrijpelijke keuzes van de juryleden. Op het Watergala was er naar mijn mening geen discussie benodigd, want de sandan Yamatoya kohaku van Tjaard van Balen stak deze show met kop en borstvinnen boven de concurrentie uit. Naast dat de vis over het algemeen een zeer elegante verschijning heeft, viel me met name het nog jonge en zachte beni op, contrasterend op het prachtig glanzende shiroji. Hier moest en zou ik meer over te weten willen komen. Hoe wordt de vis gehouden en wat is de filosofie achter de techniek waarmee deze is grootgebracht?

Bekijk het allemaal in dit interview met de enthousiaste eigenaar van Koi Kichi World.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=W-UW6CsfpBo]
Series Navigatie<< KOI2000 sluit het Koi Show seizoen

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App