Een koi om toch even bij stil te staan…

(Bijna) iedereen kent nog wel de Grand Champion van HKS 2016, ze staat ook wel beter bekend als Wakana. Een prachtige Koi, in dat zelfde vat zwom nog een Koi met misschien nog wel een ‘’specialer’’ verhaal dan de Grand Champion….

Ik heb het dan over de Mature Champion van HKS 2016: Dotterke, een wonderschone sanke van Sakai. Ze heeft haar naam te danken aan een ietwat vervelend voorval van de eigenaar Frans. Hij kreeg tijdens zijn Japanreis van 2011 een lichte hartaanval en moest dan ook acuut gedotterd worden. Nu begrijpt u waarschijnlijk waarom de Sanke zo heet 😉

We kunnen jullie de hele ontwikkeling van Dotterke laten zien vanaf Tosai

Tijdens het gesprek wat ik had met Luc Borgmans (Interkoi) blijkt dat de inmiddels 6 jarige Koi is aangekocht als Tosai in april 2011 bij Sakai Fish Farm. Dit dor Joachim van ’t Viske waarna de Koi al snel door Luc werd overgenomen die er ook de heil van in zag. De trouwe lezers van Interkoi weten dat Luc netjes en gestructureerd zijn Koi archiveert met foto’s en filmpjes. Voor ons een must! Aangezien wij jullie nu de gehele ontwikkeling kunnen laten zien van Dotterke.

Helaas hebben we geen goede foto van toen de Koi tosai was, wel hebben we de foto van het certificaat.

certificaat

Foto Najaar 2011, hier is de Koi net uit de mudpond met een lengte van 61cm.

Dotterke

4 November 2011

 

25 November 2011

 

13 April 2012 (Net binnen bij Interkoi Arendonk)

 

5 Mei 2012 (Koi gaat naar de eigenaren). Je kunt goed zien dat de sumi na binnenkomst in België behoorlijk is toegenomen.

4 Augustus 2015

18 Augustus 2016 (Tijdens de HKS)

Tijdens de Holland Koi Show 2016 weet Dotterke de titel als Adult Champion te pakken! Wij van KoiQuestion feliciteren de eigenaren dan ook met het behaalde resultaat van deze prachtige Sanke. Hiermee wordt wederom bewezen dat geduld en goed vijver management een goede zaak is.

IMG_6333

 

 

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Comments are closed.