Dit artikel is deel 1 van 2 in de serie South East All England Koi Show 2016

         De major-awards van de All England Koishow 2016

Niet alleen in Nederland werd afgelopen weekend genoten van de meest schitterende Koi. Ook aan de andere kant van de Noordzee, op het Kent County Showground in Kent, Engeland om precies te zijn, vond er een show plaats.  De prestigieuze All England Koishow wordt georganiseerd door de South East Koi Club en met de wedstrijd mogen enkel en alleen hobbyisten meespelen. In vroeger tijden mochten zelfs alleen hobbyisten van de eigen club hun Koi inzetten, maar dit jaar werd er een klein jubileum gevierd: voor de 30e maal mogen ook hobbyisten welke geen lid zijn van de club, meespelen.

Dat de hobby in Engeland van een hoog niveau is, was ons reeds bekend. Maar dat de ingezette Koi, déze kwaliteit zouden bezitten, had ik niet verwacht. Het was moeilijk te beseffen dat dit allemaal vissen zijn die in hobbyistenvijvers hun rondjes zwemmen. Het wedstrijdveld was erg sterk en grossierde als het ware in de Go-Sanke klasse. Wie de titel Grand Champion zou verdienen was tot het laatste moment spannend. De regerend kampioen, de Sanke van Raad Hassan dreigde het nèt af te leggen tegen de Momotaro Sanke van Wayne Taylor. Maar op het moment dat bleek dat de kneuzing van de rechter borstvin ontstaan was tijdens het transport van de Koi naar het Kent County Showground, waren alle juryleden het anoniem met elkaar eens: dit is de beste Koi van de show.

Genoeg gepraat, plaatjes willen jullie zien! Hier zijn ze alle zeven, de major awards van de All England Koi Show 2016:

Grand Champion – Raad Hassan

KQ_Grand Champion_South East 2016

Variety: Sanke, Size: 7 (80cm), Breeder: Sakai Fish Farm, Owner: Raad Hassan

Superior Champion – Wayne Taylor

KQ_Superior Champion_South East 2016

Variety: Sanke, Size: 7 (81cm), Breeder: Momotaro Koifarm, Owner: Wayne Taylor, Supplied by: Yumekoi

Jumbo Champion – Des Harris

KQ_Jumbo Champion_South East 2016

Variety: Chagoi, Size: 8 (104cm), Owner: Des Harris

Mature Champion – James Femor

KQ_Mature Champion_South East 2016

Variety: Sanke, Size: 6 (74cm), Breeder: Sakai Fish Farm, Owner: James Famor, Supplied by: Koi Water Barn

Adult Champion – Stephen Anderson

KQ_Adult Champion_South East 2016

Variety: Showa, Size: 5 (63cm), Breeder: Ueno Koifarm, Owner: Stephen Anderson, Supplied by: Yumekoi

Young Champion – Andy Baker

KQ_Young Champion_South East 2016

Variety: Kohaku, Size: 4 (54cm), Breeder: Matsue Koifarm, Owner: Andy Baker, Supplied by: Yumekoi

Baby Champion – Adam Byer

KQ_Baby Champion_South East 2016

Variety: Kohaku, Size: 2 (34cm), Breeder: Adam Byer (!), Owner: Adam Byer

Ter afsluiting wil ik al mijn reisgenoten van de reis, georganiseerd door R&R Travel bedanken voor het zeer geslaagde weekend in Engeland en tijdens de show in het bijzonder Marco Zegers en Pieter Heurter, die met hun tomeloze inzet en geduld mij geweldig hebben geassisteerd tijdens het maken van de showfoto’s. Thanks mannen!

Series NavigatieMet R&R travel naar de South East All England Koi Show >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App