Maruten, Maruzome, Magnifiek

Pardoes voor de atnd van KoiQuestion zwemt de absoluut beste vis van de show in de kleinere sizes. De Young Champion is voor een tweejarige Maruten Kohaku uit de schoot van Matsue. Deze prijs wordt vergeven aan de allerbeste Koi in de sizes 3 en 4. Dat moet je maar even klaarspelen natuurlijk, maar je behoefde geen jurylid te zijn om de prijs toe te kennen aan de door koivriend Coevorden ingezette vis. Deze is voor de show gemaakt.

Tezamen maken zij van deze nisai een showdier pur sang.

Maruten, prachtig Sashi en Maruzome Kiwa tegen een roomwit shiroji. Het kiwa spreekt erg tot de verbeelding, maar juist de mate van ingeklaard sashi is wat zeldzaam is bij Koi in deze leeftijd cq lengte. Tezamen maken zij van deze nisai een showdier pur sang.

2016-09_Watergala_YC

Het nog jonge beni is zachtrood en tegelijkertijd erg diep van kleur. Het hoofd nog licht kandijkleurig, maar het verloop van de lichaamsbouw is al haast torpedovormig en voor een nisai op de show zeer goed te noemen. Het verloop naar de staart is erg sterk. Dit wordt ondersteund door mooie grote borstvinnen en wat te denken van die ontzettend mooie odome. Dat is de aflijning van het laatste rode patroon op de staart dat een mooi stukje ojime (witte huid) overlaat vlak voor de staart begint. Dit geeft de vis een krachtige uitstraling omdat de staart groter lijkt en wordt hoog gewaardeerd.

Het patroon is in zijn geheel natuurlijk verrukkelijk

Het patroon is in zijn geheel natuurlijk verrukkelijk met een zeer kenmerkend maruten patroon tussen de ogen zonder dat deze ook zelf gekleurd zijn. Een grote schouderpatch maakt indruk terwijl het laatste lange patroon zich speels toelegd over de rug van de Koi waardoor deze ook alles behalve saai is. Deze prijs komt de mannen in Coevorden van harte toe. Geweldige Koi om naar te kijken.

Series NavigatieWie wint de gratis vrijkaarten voor het Water Gala? >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App