Yondan Kohaku uit Magnum bloedlijn evolueert tijdens showseizoen

Filip Poppe herhaalt zijn prestatie van Hasselt en wint Mature Champion. Deze Koi behoort misschien ook wel tot mijn persoonlijke favorieten en daarom ben ik verheugd. Ik had de eigenaar gisteren al duidelijk gemaakt dat het voor mij buiten kijf stond dat zijn Yondan Kohaku deze prijs mee naar huis zou nemen. De Koi flankeert haar grotere soortgenoot die uit de stallen van dezelfde kweker voortkomt. Qua schoonheid is zij echter de grootste.

Dit soort evoluties te zien onder vissen die ook nog shows spelen zegt iets over de kwaliteit en potentie van de vis, maar toch zeker ook over de keeping skills van de hobbyist

Nu ze er zo naast zwemt; ik kan mij heugen dat tijdens een eerdere show zij beduidend kleiner was, doch dit verschil is aardig terug gedrongen. De bouw is ook wat massiever, maar de verhoudingen zijn nog exact hetzelfde. Een dusdanige groei pakken in lengte en body is een hele opgave; zeker wanneer je beseft dat dit dus al haar derde show is dit jaar. De hobbyisten en eigenaren Filip en Els staan er dan ook om bekend zij hun Koi altijd verschrikkelijk goed kunnen voorbereiden voor een Koi Show. Wellicht mogen we die geheimen nog eens prijs gaan geven. Filip kocht de Koi van Ogata nadat deze uit de Magnum bloedlijn van SFF was betracht.

2016-09_Watergala_MC

Het resultaat verklapt mij dat de vierstapper nog meer grootsheid in zich heeft en de Mature Champion kon nog zomaar eens niet haar eindstation zijn. Nogmaals wil ik benadrukken de enorme concurrentiestrijd in deze klasse, waarbij ik ook een absoluut compliment moet maken voor de hobbyist Wiechert Fuit die met zijn Miyatora Sanke een minstens evenzo toffe ontwikkeling heeft doorgemaakt sedert Oldenzaal aar beide Koi ook zwommen. De body van zijn Sanke, maar ook de dichtheid van de pigmentatie en huidkwaliteit zijn behoorlijk toegenomen.

Zij zijn van een specifiek kaliber, dat heeft niets met geluk te maken, maar met toewijding aan het willen verbeteren van hun Koi

Dit soort evoluties te zien onder vissen die ook nog shows spelen zegt iets over de kwaliteit en potentie van de vis, maar toch zeker ook over de keeping skills van de hobbyist. Zij zijn van een specifiek kaliber, dat heeft niets met geluk te maken, maar met toewijding aan het willen verbeteren van hun Koi en daarin zij zij niet halstarrig. Zij verrijken het speelveld in Nederland en halen het niveau letterlijk per show omhoog. Bedankt Filip en dus ook Wiechert die (nu nog) naast deze awards grijpt voor het delen van jullie vissen.

Series Navigatie<< Filip Saerens is de gelukkigste man in Nieuwegein; Supreme ChampionMenware maakt de Showa; Adult Champion voor Himitsu >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App