71cm Sanke goed voor Supreme Champion Watergala 2016

Samen met Filip loop ik op naar de wedstrijd en zijn vat. Daar staat Orlando reeds met de mrs. Saerens. Ze dragen een glimlach van oor tot oor, maar zeggen doen ze niets. Filip moet zelf maar gaan kijken. Het digitale scherm dat het vat siert vertoont een diashow met daarop de benchingfoto’s en de uitslagen eronder. De Sanke van Filip, zijn meest prominent Koi die hij ook reeds meermaals meenam naar een show komt dan voorbij…

Als hij er iets van had durven verwachten dan misschien een Mature

Supreme Champion! Filip staat vol ongeloof. Hij noemt het hardop om het maar te kunnen bevatten want zelf had ie dit niet verwacht. Hij weet dat zijn Sanke een kwalitatieve is, maar hij kent ook de concurrentie. Als hij er iets van had durven verwachten dan misschien een Mature, dat zou wel het hoogst haalbare zijn, maar juist voor die titel is het deelnemersveld het sterkst.

2016-09_Watergala_SC

Terwijl hij links en rechts felicitaties ontvangt, wacht Filip de diashow nog een keer af om zich ervan te vergewissen dat het toch echt zo is. Als ik hem vervolgens zeg dat deze show niet meer stuk kan voor hem; beseft hij het elf ook. Filip stijgt op en brengt de volgende 20 minuten al bungelend met zijn ego door tegen het plafond van de beursfabriek.

Het is een Sanke van Sakai Fish Farm uit de bloedlijn van Super Big Rose

De Supreme Champion gaat dus mee naar het Belgische Baasrode. Het is een Sanke van Sakai Fish Farm uit de bloedlijn van Super Big Rose. Op dit moment meet ze 77 centimeter. Vorig jaar in Rijswijk was ze Adult Champion met 69 centimeter. De Koi heeft dus nog een flinke groei doorgemaakt. De vis is nu vijf jaar. Gefeliciteerd Filip; de eer komt jullie toe.

Series Navigatie<< Digitale innovatie op aardig bezocht Watergala omarmdPoppe bewijst andermaal de schoonheid van zijn Kohaku; Mature Champion >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App