Nishikigoi; Gotta catch ‘em all!

Je hebt hypes en je hebt hypes. Ik weet nog goed dat de Koi booming was; een heuze hype onder wie maar een tuin had. Mensen kochten al Koi nog voor ze een vijver hadden gegraven. Het vijverboek van Ada Hofman vond gretig aftrek en mensen verzamelden zich in de weekenden bij een Intratuin of plaatselijke ‘expert’ om zich een ‘ghostkoi’ met lange vinnen of een heuse Kohaku te laten scheppen. Je kon geen tuinmagazine openslaan of de gevinde vriend werd gepropagandeerd.

in diepste geheim ben ik het spel gaan spelen

Nu kun je geen app openen of je komt ze tegen; Pokemon. Die kun je overal vangen en de populariteit is misschien iets groter dan het geval was bij Koi. Wie zich dit weekend op de Koi show waagt kan er ook zomaar een heuse Pokémon vangen of twee of drie… Je komt ze er echt tegen en er komt zelfs een heuse Pokémon Lure?! Hoe dat zit vroegen we aan initiatiefnemer Pascal Bronkhorst van Koi2000;

  1. Pokémon op de Koi Show; hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

Een aantal weken geleden na een oefenavond van de brandweer zat ik een aantal collega`s uit te lachen dat ze het spelletje speelden, maar dit bracht me ook op de idee als volwassen kerels van rond de 50 het spelletje spelen, dan zal er vast iets mee te doen zijn zoals PR voor de show.

Tja dan komt het je moet het spel zelf gaan spelen om er wat me te doen en als je het wilt begrijpen. Dus in diepste geheim ben ik het spel gaan spelen want als je mensen uitlacht en het later zelf toch gaat spelen; dat is vragen om commentaar…

  1. Wat is een Pokémon Lure en hoe werkt het?

AerodactylIedereen kan deze opzetten maar wat is er nu leuker dan wanneer dit voor je gedaan wordt? We blijven Nederlanders en we zijn gek op gratis dingen, want een lure activeren kost geld.

Een Lure Module is eigenlijk hetzelfde als een Incense maar vergt iets meer uitleg. Wanneer je Incense gebruikt, trek je 30 minuten lang Pokémons aan. Andere spelers merken geen verschil wanneer jij Incense activeert. Na de activatie kun je rondjes lopen, en komen de Pokémons op jou af. En een Lure is zichtbaar voor alle trainers in de nabijheid.

Que? Zoals ik bij die ene procent hoor die nog nooit een Star Wars film zag, behoor ik ook tot de weinigen die dit niet direct snappen?!

Op het moment dat je een Lure Module activeert dien je in de buurt te staan van een PokéStop. Zodra hij is geactiveerd zullen voor gedurende 30 minuten meer Pokémon naar deze Pokéstop komen. Je zou zeggen, precies hetzelfde als een Incense maar dat is toch niet zo want deze extra Pokémon zijn ook zichtbaar voor iedereen die ook bij deze PokéStop staan! Ideaal wanneer je met een groep vrienden afspreekt dus. Als je er een  activeert kom je 30 minuten lang meer Pokémon tegen dan gebruikelijk. Erg handig als je snel veel Pokémon wil vangen!

  1. Wanneer iemand een Pokémon vangt, kan iemand anders die dan niet meer vangen?

Dat klopt op het moment als de Pokemon gevangen is is hij voor de gene die hem vangt.

  1. Koi zijn eigenlijk ook een beetje Pokémon, als je ze goed verzorgt, evolueren ze. 🙂 Denken jullie dat Pokémon liefhebbers ook geïnteresseerd in de Koi hobby zullen zijn?

Die kans is vrij groot want ik ken mensen die behoorlijke functies hebben en het spel spelen van een senior manager tot een ingenieur.

  1. Welke (zeldzame) Pokémon hoop je dat er voorbij zullen komen?

Op welke zeldzame Pokémon hoop ik? In elk geval hoop ik dat Wigglytuff, Golduck (De geëvolueerde vorm van Psyduck RED.), Hitmonchan en Aerodactyl langs zullen komen.

Hitmonchan

  1. Hoe zorgen jullie er voor dat Pikachu de Koi niet elektrocuteert? 😉

Ja die vraag vergt hard werken ik zal tijdens de show rond lopen om al mijn energie die ik vrij kan maken om Pikachu te vangen en hem veilig op te bergen in een pokéball. (Naar verluid wordt Charizard ingezet om de show te bewaken en meteen de vaten te verwarmen indien nodig RED.)

pokemon-op-koi2000

 

Series Navigatie<< Shigeyoshi Tanaka en Manabu Yamazaki jureren Koi tijdens WatergalaZo sterk is het deelnemersveld tijdens het Watergala in Nieuwegein >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App