Japanse kwekers vellen oordeel in Nieuwegein

Traditiegetrouw komen ook dit jaar enkele kwekers vanuit Japan naar Nederland om de Koi op het Watergala 2016, ook wel de European Shinkokai Koi Show, te onderwerpen aan hun kritisch oog. Het is strelend te weten dat deze mensen wier hele leven in het teken staat van Koi, de moeite nemen om in  drukke tijden hun een eigen kwekerijen te verlaten om ons te helpen de Koi in de juiste volgorde te plaatsen.

                                                                   Shigeyoshi Tanaka

Les-van-Shigeyoshi-Tanaka.

bron: www.wisikoi.nl

Maruju Koi Farm is meer dan 50 jaar geleden gestart door Jukichi Tanaka. Jukichi Tanaka is gespecialiseerd in het kweken van Showa en bekend om de ontwikkeling van de originele Maruju bloedlijn, een lijn die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt op de farm. De farm wordt nu gerund door de zoon van Jukichi’s, Shigeo Tanaka, samen met zijn drie zonen, Shigeyoshi, Yasuyuki en Mitsugu. Shigeyoshi is enige tijd werkzaam geweest in het Verenigd Koninkrijk en spreekt uitstekend Engels. Hij was ook in 2011 reeds te gast als jurylid op de show van dezelfde vereniging. Maruju Koi Farm is gespecialiseerd in het kweken van Tancho variëteiten, in het bijzonder Tancho Kohaku,Tancho Gin Rin Kohaku en Tancho Goshiki.

                                                                 Manabu Yamazaki

yamazaki-7

bron: www.wisikoi.nl

Yamazaki Koi farm ligt in Kawaguchi, de farm is ongeveer 67 jaar geleden opgericht door Seiici en zijn vader Kokichi Yamazaki. Ze hebben over het algemeen altijd metallic variëteiten gekweekt en tegenwoordig naast een aantal zeer goede Go-Sanke ook Koromo, Goshiki, Hariwake, Kumonryu, Kujaku, Go-Sanke, Aka Matsuba, Ochiba, Hi-Utsuri, Benigoi, Yamatonishiki, Chagoi, Soragoi, Platina, Doitsu…etc. Yamazaki heeft meer dan 80 mudponds van verschillende afmetingen. Tegenwoordig wordt de farm voornamelijk gerund door Manabu Yamazaki. Hij was in 2014 al eens aanwezig als judge op de Koi Show in Rijswijk. Overigens naast Koi, kweken ze ook paddestoelen, de bekende Shiitake.

                                                                   Josef Bertram

G_Takehiro Omosako_Josef Bertram_Foto S_ QuillmannDat hij als laatste genoemd wordt betekent zeer zeker niet dat hij een mindere god is. Josef Bertram is al jaren een vaste kracht binnen het juryteam.  Een fervent Koihobbyist die in 1995 van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Josef reist al meer dan 20 jaar verschillende malen per jaar naar Japan om daar de mooiste Koi te selecteren en is bij vele kwekers dan ook kind aan huis. Door zijn uitgebreide kennis heeft hij door de jaren heen veel respect verdiend bij de Japanse kwekers.

 

Series Navigatie<< Wordt het Watergala in Nieuwegein het gehoopte succes?Het Watergala 2016; van Kohaku tot Wigglypuf en van Shiro tot Hitmonchun >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App