Een jong gezin welke mijn respect verdient!

Op zaterdagmiddag 10 september hadden we een afspraak staan met Bas, winnaar van de Koi-idol verkiezing van augustus. Bij opvraag van de adresgegevens voor een bezoek bleek dat we dit keer af konden reizen naar Wijchen in Gelderland. Na wat omleidingen i.v.m. werkzaamheden aan de spoorwegovergangen in Wijchen kwamen we iets verlaat bij Bas aan.

Eenmaal aangekomen werd de deur al door Bas geopend voordat we aanbelden. Tijdens het welkom werd gevraagd niet op de rommel te letten. Haha! Juist wél, antwoorde ik. Waarop ik op de achtergrond, zijn vrouw al hoorde lachen. Deze was al druk bezig met het zetten van de koffie en stelde zich voor als Maaike. Even in een snelle blik zag ik geen rommel, het was opgeruimd en schoon.

Wel waren duidelijk de sporen van een verbouwing aanwezig en was de aftekening van een paar gesloopte muren in de vloer en het plafond zichtbaar. Alles aanschouwend was het met de zelfgeplaatste nieuwe keuken nu al een hele verbetering en verruiming van de leefruimte binnen de woning.
winnaar koi-idol augustus 2016 1
Mede door het schitterende weer hadden we de keuze om binnen of buiten de koffie te nuttigen. De keuze was makkelijk, bij de vijver natuurlijk! De situatie was ongeveer het zelfde, ook buiten waren de sporen van een verbouwing te zien. Voor zover mogelijk opgeruimd, alles aan de kant om speel- en zitruimte te creëren. Hier werd zoals gelijk vanaf het begin, het gesprek gemoedelijk en in een ontspannen sfeer voortgezet. Alleen het onderwerp veranderde en was nu de gedeelde hobby aan de beurt.
winnaar koi-idol augustus 2016 Kohaku in vijver
Bas en Maaike stellen prioriteiten!
Bij de verkoop van hun vorige woning eiste de koper dat de vijver gedempt moest worden, wat tevens inhield dat er op korte termijn ruimte voor het Koi bestand gevonden moest worden. De garage van pa bood tijdelijke ruimte voor een quarantainebak, maar eenmaal in het nieuwe huis  zouden deze zo snel mogelijk mee verhuizen naar het nieuwe adres. Voor tijdelijk werd toen een grote HPE bak van 2 meter diep en een diameter van 3.5 meter ingegraven en provisorisch  afgewerkt. Ook een stalen rooster voor de veiligheid van hun kinderen ontbrak niet.
Nadat ze dit huis een aantal jaren geleden hadden gekocht groeide ook het gezin en moest er voor de kinderen de slaapkamers eerder worden opgeknapt. De plannen voor het aanleggen van de definitieve vijver zijn er al. De uitvoering laat waarschijnlijk, door de gestelde prioriteiten, nog even op zich wachten.
3e_prijs_augustus_2016_sanke
Al bij al, is Bas een druk baasje. De eerste werkdag van de week is een papadag om vervolgens de rest van de week bij zijn werkgever te vullen. Dit naast de verbouwing, wat hij ook allemaal zelf uitvoert. Daarnaast een vervend Koi-hobbyist welke ook zijn vissen deel laat nemen aan diverse Koishows, wat ook weer de nodige tijd en zorg behoeft. Shapo!
winnaar koi-idol augustus 2016 uitreiking
Over tijd gesproken, in deze gesprekken tijdens de bezoekjes vliegt vaak de tijd en wordt er om de reden van ons bezoek pas op het laatst gedacht. Bas had twee Koi ’s deel laten nemen aan de Koi-Idol verkiezing, één Kohaku en één Sanke welke respectievelijk op een 1e en 3e plaats waren geëindigd. Beide Koi zwommen hun rondjes in de “nog steeds tijdelijke” vijver. Na deze constatering konden we dus overgaan tot de prijsuitreiking en het feliciteren met de behaalde finaleplaats. Ook de gebruikelijke foto ’s werden gemaakt. Net voor vertrek zelfs nóg eens. De reden: er zat al de tijd geen kaartje in het fototoestel.
3e plaats koi-idol augustus 2016

Series Navigatie<< Warm welkom vervaagt de afstandenHattrick, een knappe prestatie! >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App