IMG_7544

14111710_622877887885007_2004284962_n

Nico met Mike Harvey voor een van zijn grote showbakken

Tijdens de HKS 2016 zag ik een rijzige man met grijs haar uit het lied van Willie Alberti (De glimlach van een kind). Hij viel mij op omdat hij een sympathieke indruk op mij maakte, en omdat hij bij de juri aanwezig was. Later bleek dus dat de beste man niemand minder dan Mike Harvey was uit Zuid Afrika.
Waarom vertel ik dit, wel ik zag de eerste maandag na de HKS Mike op de foto staan bij Nico van Deijzen van Koicentrum Zaanstad. En dat zorgde wel dat ik weer nieuwsgierig werd. Dus afgelopen zaterdag even naar Nico om te vragen waarom hij nou met Mike stond.

IMG_7612

Manon de vrouw van Nico zorgt altijd voor een lekker bakkie en soms ook een gebakje

Nico, waarom was Mike Harvey nou bij jou van al de zaken in Nederland?
Haha, hij had mijn naam al eens eerder voorbij zien komen in de Koiwereld en vroeg aan Toën Feijen toen die hem naar Schiphol bracht of hij wist waar mijn zaak was. Nou ligt Schiphol niet zover van Zaanstad dus een toeristische route was snel gemaakt.

IMG_7609

En hoe ging dat Nico, ik bedoel het is niet zomaar iemand?
Ja hoe ging dat, hij verwonderde zich over de hygiëne en de authentieke inrichting van de winkel. (Nico heeft veel Japanse stijlen in zijn zaak gebracht) Hij heeft in het verleden vaak Koizaken bezocht in Nederland en die bestaan vaak uit oude tuinkassen of romneyloodsen, daar was dit een aangename verassing zo vond hij. Daarnaast zei hij ook dat hij gecharmeerd was van de kwaliteit van de Koi. (dit zegt Nico dan weer bescheiden en zachtjes…)
IMG_7546

IMG_7552 (2)

Zomaar een Showa en een Tancho Showa

Hoe communiceerde jij met hem?
Engels, en het grappige was ook wel, dat hij Nederlands kon schrijven en verstaan maar niet spreken. Maar dat ging goed hoor.
Wat ik ook wel erg aardig van hem vond was dat hij een Koi kocht. Maar niet voor hemzelf, nee voor de dochter van Toën Feyen. Hij kocht een Goshiki van kweker Abe uit het noorden van Japan, de plaats waar ik altijd mijn Koi koop.

IMG_7563

IMG_7602 (3)

Had hij nog tips en trucs voor jou?
Leuk dat je dat vraagt, want ik vroeg nog aan hem, wat zou u anders doen of heeft u nog tips.
(Nico praat weer zacht) Hij zei, nee jou hoef ik niet veel meer uit te leggen. O ja ik heb een tip voor jou. Je moet met de kwaliteit die jij hebt zwemmen vaker meedoen aan Koishows en zeker de HKS.
En echt dat vond ik toch wel leuk dat hij dat zei, want ik doe eigenlijk nooit mee. Dus volgend jaar zal ik toch maar eens enkele Koi gaan inzetten.

IMG_7540

Ter afsluiting Nico, ga jij nog naar Japan?
Natuurlijk ga ik, wij gaan met op dit moment 4 man heen dus er is nog plaats voor de liefhebber die ook graag persoonlijke begeleiding wil hebben om zijn eigen droomKoi uit te zoeken.
Op 4-11-2016 vertrekken wij en komen 14-11-2016 weer terug. Ik zal blij zijn daar weer te zijn want dan kan ik zien hoe het met de 15 Koi die ik in azukari heb. Ik hoop dat er veel mee kunnen, aan de andere kant is het misschien ook weer verstandig er nog enkele te laten zwemmen daar.

IMG_7548

IMG_7545

Na nog een kopje koffie met een heerlijk gebakje ga ik weer huiswaarts waar mijn Koi en vrouw op mij wachten. Nico bedankt voor de gezelligheid en gebak!

Series Navigatie<< CEO in Koi under 30; Sander Heijnen

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App