Filip’s Koi,

Een plaats waar klanttevredenheid voorop staat. Je zult dan ook niet spoedig vertrekken bij Filip & Sandra. Uiteraard spreek ik uit ervaring en ik weet dan ook dat een bezoek aan Filip eerder een halve dag in beslag zal nemen dan een half uurtje. Maar is dat erg? Persoonlijk vind ik van niet; je krijgt er een luisterend oor en je kunt je problemen of ideeën uitgebreid bespreken.

Maar waar is het eigenlijk allemaal begonnen?

Filips Koi

Een gerealiseerde Koi vijver van Filip’s Koi

Filip is officieel een ‘’beenhouwer’’, voor ons als Nederlander ook wel slager genoemd. Persoonlijk zag ik niet gelijk de link tussen Beenhouwer en Koidealer.

Vandaar de vraag; Filip hoe kwam je erop om een Koizaak te starten?
Een Koizaak starten doe je niet zomaar, ik was al een behoorlijke tijd hobbyist, al zo’n 15 jaar. Zulke dingen blijven in de buurt niet onopgemerkt, want de hobby was immers toen nog niet zo bekend als nu.

Om het feit dat er in de omgeving gebrek was aan juiste informatie over het welzijn van de Koi, besloot ik zo’n 7 jaar geleden te starten met Filip’s Koi. Uiteraard hoort daar de vijverbouw ook bij en ik ben dan ook blij dat ik mensen bij de bouw van hun vijver advies en ondersteuning kan geven.

”Juist van de praktijk leer je het meeste.”

Maar je zult in het begin toch wel eens tegen problemen aan zijn gelopen, zoals dat iemand met een zieke Koi langs komt.
Uiteraard liep ik daar ook tegenaan, daarom heb ik diverse cursussen gevolgd en bij meerdere dierenartsen in de leer geweest. Juist van de praktijk leer je het meeste. Daar hebben ik, en de hobbyisten dan ook veel voordeel van!

Ik neem aan dat mensen niet alleen om advies bij jou kunnen komen, want we zien de nodige mooie vijvers voorbij komen op Facebook.
Correct, adviseren is één van de dingen die erg belangrijk zijn in de hobby. Maar sommige mensen zien het niet zitten om een hele vijver te bouwen. Daarom is bij ons de mogelijkheid om een gedeelte zelf te doen en de rest door ons. Uiteraard kunnen wij ook de volledige vijver bouwen, maar als de klant wenst zelf iets te doen is dat natuurlijk ook mogelijk.

Filips Koi

The making of!

Zo te horen kun je dus eigenlijk alle kanten met jullie op?
Zo kun je het wel zeggen, we zijn redelijk flexibel. Je kunt bij ons terecht voor zowel een nieuwe vijver of een update van uw bestaande vijver. Ook een zoekopdracht voor een Koi uit Japan behoort tot de mogelijkheden.
Tevens zijn we trots op ons eigen voerlijn die we reeds enkele jaren op de markt hebben en die door vele hobbyisten met succes wordt gevoerd.

Kun je wat vertellen over een vijver die je hebt aangelegd?
Een tijd terug is een vijver aangelegd van zo’n 100m3, de eigenaren waren reeds in het bezit van een 20m3 vijver maar wilde toch wel vergroten. Na wat gesprekken zijn we er uit gekomen hoe de vijver er uit zou moeten zien met de juiste filterlijn(en).

De filterlijn(en) bestaan uit:

  • 4x een bodemdrain
  • 2x Skimmer
  • Trommelfilter van AEM
  • Bewegend bed van 400l
  • Superbead Large
  • Japanse/malta matten (60 stuks)
  • 2x Pomp van 25m3
  • 1x pomp van 18m3

 

Filips Koi

Work in progress

Filips Koi

Waar wasknijpers allemaal niet goed voor zijn!

Nu heb je zo’n vijver gemaakt, alleen is hij nog leeg..
Ook voor Koi kun je bij ons terecht, we hebben geen 1000 Koi op voorraad maar wel de kwaliteit waar we voor staan. Variërend tussen 15 euro en 15000 euro.

13475148_633680363475878_528330271630500653_o

Wil je zelf nog iets kwijt over Filip’s Koi
Binnenkort gaan we testen met een nieuwe stromingspomp, deze heeft een verbruik van 55watt en geeft een behoorlijke flow. We willen echter eerst nog harde bewijzen voordat we deze pomp gaan promoten.

Begin volgend jaar staat er een behoorlijk project op de planning van zo’n 240m3 als zijnde Koi-vijver. Wij als KoiQuestion gaan ons best doen om dit project te volgen om zodoende jullie als lezers hierover te informeren. Mocht je nog nooit bij Filip’s Koi geweest zijn in Baasrode? Dan kun je toch stiekem al een kijkje nemen met onderstaand filmpje!

 

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App