Sinds begin van dit jaar zijn wij in het bezit van een anatomie model van een Karper, de buitenkant grijs blauw van kleur en van binnen zijn alle organen zichtbaar. Misschien hebben sommige van jullie dit model wel in onze stand zien staan en een poging gewaagd om de organen eruit te halen en weer terug op de juiste plek te krijgen. Wij zijn hartstikke blij met deze doorsnede, het geeft ons een mooie manier om te laten zien waar bijvoorbeeld de zwemblaas zit en opzichte van de andere organen. Tijdens de feestavond van de HKS zaten een aantal teamleden bij Gregor aan tafel en na een paar drankjes en wat kletsen over de link tussen de twee hobby’s, Koi en spraypaint Kunst, ontstond het idee om ons iet wat saaie schaalmodel van een mooi jasje te voorzien.

uitgeknipte karper

Hierboven zie je de binnenkant van het schaalmodel, ben je benieuwd naar de spijsvertering van een Koi, lees dan alles hierover in dit Artikel.

Na wat Brainstormen van het KoiQuestion team kwamen we al snel tot de conclusie dat het jasje een Showa moest worden vanwege de  match met de KQ teamkleuren. Aangezien het model een Doitsu betreft viel de keuze als snel op één van de meest bekende Doitsu Showa´s van Jos Aben. De in het oog springende linker zijde van deze Koi zou model staan voor het nieuwe jasje!

Tijd voor een Nieuw Jasje!!

Met de bovenstaande foto en ons schaalmodel is Gregor Meyer aan de slag gegaan, hij had er duidelijk zin in want op maandag na de Holland Koi Show stuurde hij mij al de eerste foto´s toe, hieronder zie je hoe hij te werk is gegaan. Eerst kreeg de blauw-grijze vis een mooi wit basislaagje, daarna was het tijd voor het oog en de vinnen. Het patroon werd op de vis getekend en op de juiste manier afgeplakt om achtereenvolgens de rode en de zwarte kleur aan te brengen.

stap 1

stap 2

Op woensdag, 3 dagen na de HKS, was het patroon zoals je hierboven ziet klaar, of Gregor nog geslapen heeft deze dagen weet ik niet, wat een werk zeg dat tekenen van het patroon, afplakken en uitsnijden! Het hele KoiQuestion team was erg onder de indruk van dit resultaat en de snelheid, al snel kwam van Gregor de vraag of het zo goed was en hij kon beginnen met aflakken. Vanuit het team kwam een volmondig, JA, aflakken maar!
aflakkenEen klein glansje kan de Koi wel gebruiken, het resultaat mag er zijn!

Ik vroeg Gregor wat hij zelf vond van deze spraypaint klus, hier zijn antwoord.

Ik vond het painten van dit model wel een bijzondere ervaring, erg leuk om te doen! De vorm zorgt ervoor dat ik heel anders op moest bouwen en ook veel meer in 3D moest denken, dat wil zeggen, in gedachte houden waar de harde lijnen en schaduwen moeten komen. Het was wel lastig om het maskeerfolie te plakken vanwege de rondingen, op een plat oppervlakte is het veel makkelijker hiermee strakke lijnen te creëren, dat was wel een uitdaging bij deze klus!. Het geeft mij als kunstenaar wel weer heel veel inspiratie, misschien heb ik wel een nieuwe uitdaging gevonden!`

Team KoiQuestion is heel erg blij met het resultaat, dit is echt een heel mooi object in onze stand, of het model nog vaak met de binnenkant naar de bezoekers zal staan is de vraag, dus als jij onze stand bezoekt tijdens het Watergala in Nieuwegein en je wilt toch graag de organen bekijken dan zul je het model even om moeten draaien. Wij gaan vol trots het nieuwe jasje van ons anatomiemodel laten zien en bedanken Gregor Meyer voor dit prachtige werk!
het nieuwe jasje

 

Comments are closed.