Het is weer voorbij, dat waar wij een heel jaar op moesten wachten en in drie dagen is hetgeen waar wij allen op gewacht hebben weer over. het duurt nu dus nog zo’n slordige 360 dagen voor wij weer naar dit prachtige evenement kunnen gaan. Dit evenement HKS ofwel Holland Koi Show geheten komt elk jaar op het derde weekend in augustus.
IMG_7509
IMG_7440
Of het geslaagd was? Ik vind van wel, de zon was er, de standhouders, de artiesten, de geweldige inzet van alle vrijwilligers zoals het Rode Kruis, de cateraarsdames en heren van de NVN, de vrijwilligers van de waterploeg, de vrijwillige schoonmakers, de vrijwilligers van het Doeplein, de Airliftbouwers, de mensen die verantwoordelijk waren voor het uitzetten van het showterrein, de bouwers van het showterrein en ik weet zeker dat ik hiermee velen vergeet te melden. Daarom ook aan hen hulde, mede door al deze mensen was het geslaagd, en eigenlijk een groot succes!
IMG_7431
Het fijne wat ik persoonlijk ervaren heb was de gebroederlijke samenwerking tussen NVN en wij als KoiQuestion. Of wij nou vroegen of er even getest kon worden bij de vijvers op het Doeplein of we vroegen of er even water ververst kon worden. Al dit was nooit een probleem. En dat is fijn zo zie je maar Koi verbroederd.
IMG_7430

De heer Yoshihiro Yamamura geeft een lezing welke door Aya Masuhara vertaald werd.
IMG_7428
Wist je ook dat het continu water ververs systeem door de vitalisers van Henk Pannekoek in de wedstrijdvats komt en dat het belucht wordt door enkele minivitalisers?
IMG_7436
Wat velen ook niet weten is dat er een hele ploeg mensen de Koi door de nacht heen bewaakt. Bewaken in de zin van water meten en kijken of er geen gekke dingen met de Koi gebeurt. Ook is er op een ander vlak bewaking, mooie Herdershonden die hier aan meewerken. Deze mensen zijn dus de hele nacht bezig terwijl wij met zijn allen rustig slapen, en dat kan dus door de inzet van “weer” die vrijwilligers. Sommigen werken hier 10 dagen lang en nemen er dus vakantie voor op!
IMG_7440
Tijdens het ontbijt, of lunch of diner wat ook weer prima geregeld is door de vrijwilligers hing altijd een zeer gemoedelijke sfeer. Het ons kent ons sfeertje, het was dan ook bijzonder fijn hier deel van uit te maken. En dan de vrijwilligersfeestavond…………..geweldig!!
IMG_7416
IMG_7418
Ook was het zeer fijn zoals Tiebo al melde dat de prijswinnaars zaterdagochtend bekent waren, alle prijswinnende Koi hadden ruim voor de opening hun “winning” stikker opgeplakt gekregen. Hierdoor konden de bezoekers die zaterdag in grote getallen binnenkwamen meteen zien wie en welke Koi er iets gewonnen had, in de bekende wandelgangen hoorde ik dat dit zeer op prijs gesteld werd.
IMG_7456
Tevens was de prijsuitreiking niet laat in de middag maar heerlijk op tijd om 11:00 uur zodat niet iedereen verplicht was om hier tot in de middag op te wachten.
Uiteraard waren de prachtige prijzen weer verzorgd door Hans van Domburg, van DSH ofwel Domburg Sportprijzen Holland.
Na enig aandringen wilde Hans wel even op de foto.
IMG_7491
IMG_7463
IMG_7465
IMG_7466
IMG_7500
IMG_7497
IMG_7474
En zo vergeet ik weer de Benchploeg, die verantwoordelijk zijn voor het fatsoenlijk de Koi in de vats te doen en ook nog even iedere Koi op de foto te zetten. Ook dit is een klus van een kleine 16 uur achter elkaar keihard doorwerken!
IMG_7507
Ik weet zeker dat ik nog vele expertises binnen de Koishow, heb vergeten, dit is niet bewust of uit disrespect maar omdat ik ook maar een mens ben.
Daarom alle vrijwilligers en het bestuur van de NVN, zeer bedankt voor een goede samenwerking mede door jullie was het een topshow!
IMG_7469

Ngan Hoang kreeg een aparte prijs uitgereikt voor de meest unieke, originele en creatiefste stand op de HKS!
IMG_7451
IMG_7432
IMG_7422
IMG_7421
IMG_7419
IMG_7413Moe en tevreden lagen zij samen in het gras te verkoelen van de zware dag……

Series Navigatie<< De verzwegen – en evidente – taken van de Holland Koi ShowGrand Champion Holland Koi Show 2016; Wakana, de glorieuze, de complete >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App