Uitslagen Holland Koi Show al op vrijdag bekend

De Nishikigoi Vereniging Nederland heeft dit jaar haar beste beentje voorgezet. Zo hadden we het al eerder over het continue doorloopsysteem waarvan we ook inmiddels kunnen zeggen dat het een succes is. In gesprek met enkele vrijwilligers als Maurice Kempers en Olof Reedijk, blijkt dat er veel minder gerend hoeft worden met slangen om te verversen.

 

Het vergde dit jaar dan ook enige discipline en zweetdruppels van de juryleden, maar op vrijdag al werd alles gejureerd

De waterwaarden zijn stabieler, de pieken zijn eruit en niet onbelangrijk; de vissen hebben ook veel minder stress want je zit niet steeds met een dompelpomp in de wedstrijdvaten, aldus Maurice. Olof mat het temperatuurverschil tussen de buffers (18,5) en de vaten (20,8); een verschil van plusminus 2,3 graad Celsius.

Het valt gewoon op dat het zo rustig is, dat het water sprankelend is en relatief relax, zegt Richard Albertsboer. Natuurlijk moet er hard gewerkt worden, blijft men testen en bij enkele vaten waar er gepaaid wordt, moet toch een tandje bij worden gezet.

Maar een andere verbetering is ook het feit dat de uitslagen zo vroeg bekend zijn. Een veel geuite kritiek van de vorige editie was namelijk dat de prijzen pas zondag allemaal bekend waren. Het vergde dit jaar dan ook enige discipline en zweetdruppels van de juryleden, maar op vrijdag al werd alles gejureerd en de voorzitter Mark Kleijkers heeft na de barbecue voor de vrijwilligers hoogstpersoonlijk nog de moeite genomen om de uitslagen uit te printen en op te hangen. Zaterdagochtend is alles gestickerd op de borden. Hieronder alle uitsagen:

Uitslagen Holland Koi Show
Uitslagen Holland Koi Show
Uitslagen Holland Koi Show
Uitslagen Holland Koi Show
Uitslagen Holland Koi Show
Uitslagen Holland Koi Show
Uitslagen Holland Koi Show
Uitslagen Holland Koi Show
Uitslagen Holland Koi Show
Uitslagen Holland Koi Show

Series Navigatie<< Kanoko Karashigoi Most Unique Holland Koi Show 2016

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.