Wie wordt er Grand Champion Holland Koi Show 2016?

Het grootste voordeel van op tijd beginnen met opbouwen is dat je ook op tijd klaar bent, althans; we gebruiken de tijd die ons gegeven is, maar het geeft rust en we hebben mooi de tijd om iets extra’s te bedenken, iets leuks om te doen. En terwijl ik dit typ om 23:10 uur zitten ook Bas, Marco en Janine nog drukdoende te typen en photoshoppen om eea voor te bereiden. Hierover straks in een volgende blog meer.

Holland Koi Show opbouwdag

Luc Borgmans, zaakvoerder bij Interkoi noemde haar in 2011 al eens het negende wereldwonder en een Grand Champion in wording

Holland Koi Show opbouwdagWaar ik het nu nog even met jullie over wil hebben is de wedstrijd. Wie wordt er namelijk de volgende Grand Champion; de kampioen van de Holland Koi Show 2016? Als we een snel rondje doen rondom de vaten zijn er een aantal vissen die opvallen. Als eerste is er de titelverdedigster. Deze Kohaku uit de stallen van Dainichi wist deze prijs in 2015 op de mouw van de broers uit Hattem te spelden en eerder dit jaar op de Interkoi wist de massieve tweekleur ook deze Award naar zich toe te trekken. Nu zijn we echter minder zeker van haar dominantie op het podium. Waar ik dat in Duitsland nog beslist niet zo vond, vind ik de verhouding tussen hoofd en lichaam nu net iets verder dan appetijtelijk is. Ook op de huidkwalitet is ze net niet zo in vorm als we van haar gewend zijn. Hoe de jury hier naar kijkt is natuurlijk gissen tot morgen. Het blijft een knappe Koi met een prominente uitstraling.

In hetzelfde vat zwemt wel een andere Kohaku mee die we ook nog kennen; Kirena is haar naam. Deze Torazo Kohaku won op naam van MA-Koi de Grand Champion op de Ojiya Koi Show in 2012. Toen was ze 90 centimeter, inmiddels doet ze zo’n 95 centimeter aan de lat. Zij is niet massief, maar de body is beslist niet slecht en de uitstraling goed. Voor mij verreweg de mooiste Koi uit het vat en een kanshebber voor goud.

De driestap Sanke die de naam ‘Sakai’ all over met zich draagt in termen van body, beni en sumi, is zo’n beetje alles wat je van een Sanke verlangt.

Holland Koi Show opbouwdagEr zijn veel vissen het vernoemen waard, maar wanneer we ons beperken tot de 80+ Gosanke die tot 17:30 uur waren ingebracht, moeten we wel linea recta naar vat 11 lopen… Daar zien we namelijk een kwartier nieuwe vis; Koi die we nog niet eerder op een show zagen. Zonder aarzeling tillen we het blauwe afdeknet een stukje op. “Oooohhs en Aaaahs” hoor ik links en rechts van respectievelijk Orlando en Marco; ikzelf was er vooral even stil van. Een viertal GoSanke van allemaal 70+. Een Sanke, showtechnisch zeker de beste ook in het vat, is 80+ zo bewijst de benchingfoto met daarop aangegeven Size 8. Wat een prachtig dier is dat zeg! De driestap Sanke die de naam ‘Sakai’ all over met zich draagt in termen van body, beni en sumi, is zo’n beetje alles wat je van een Sanke verlangt. We weten niet van wie deze vissen zijn behalve dat zij van een echtpaar zijn die nog niet eerder meededen en een voorbijganger weet te vertellen dat de grote Sanke luistert naar de naam ‘Wakana’. Een vlugge zoekslag op het internet brengt ons bij Interkoi Arendonk die haar in 2009 al aankocht. Luc Borgmans, zaakvoerder bij Interkoi noemde haar in 2011 al eens het negende wereldwonder en een Grand Champion in wording.

Holland Koi Show opbouwdag

Morgen maken we een betere foto; wees gerust

Komt de uitgesproken profetie van Wakana na vijf jaar uit of wordt het de grotere Kirena die in Japan al een show op haar naam heeft gezet. Voor mij persoonlijk gaat het tussen deze twee Koi, doch wellicht dat de jury daar anders over dekt of werd er na 17:30 uur nog een verassing ingebracht. Morgen gaan we het meemaken op die 1500 vierkante meter grond in de kasteeltuinen van Arcen. Wie wordt er geridderd tot de beste Koi van de Holland Koi Show 2016? Komt dat zien!

Series NavigatieDe kick off van het Doeplein >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.