De Sanke zwemt al sinds 2009 in een Nederlandse vijver

Yes, we kunnen minder snel dan gebruikelijk de Grand Champion publiceren. Je zou denken dat we dat niet tof vinden, maar het betekent wel dat er een nieuwe kampioen is die onze fotografen nog even moesten kieken zodat jullie de ware schoonheid van deze prachtige Taisho Sanshoku kunnen proeven. Spannend dus. Dit is de size 8 Sanke die de hoogste trede op de Holland Koi Show betreed; dit is Wakana!

2016-08_MajorAwards_GC_01

De grote kampioen wordt belichaamt door een Sanke gekweekt door Sakai Fish Farm. Al in 2009 werd de Koi aangekocht door Luc Borgmans van Interkoi Arendonk. Dit in samenwerking met Joachim Clement van Kokugyo ’t Viske.

Wakana betekent glorieus in het Japans en dat is precies wat ze is

Luc was toen al zeer lovend over deze driekleur die nog een lange ontwikkelingsweg voor de boeg had en noemde de Koi een Grand Champion in spé. Die vooruitziende blik is vandaag verwezenlijkt. Toen, in 2009, was ze yonsai en 74 centimeter, nu zal de vis dus zo’n 10 jaar oud en meer dan kampioen waardig. De Koi is in eigendom van klanten van de Belgische Koi dealer die we hopelijk nog spreken dit weekend. Wakana betekent glorieus in het Japans en dat is precies wat ze is; glorieus!

Later nog veel meer over deze prachtige vis…

foto: Janine Doorduin

Series Navigatie<< Wat is de Holland Koi Show zonder vrijwilligers?Ook X-Junior moet het doen met een zilveren plak >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.