Dit kun je doen op het Holland Koi Show Doeplein 2016

Op het Doeplein op de HKS zijn er een aantal vaste elementen. Zo is Gregor Meyer aanwezig met zijn paintbrush-art. Marlice Veenendaal brandt in het hout weer de mooiste creaties. Of misschien tuinideeën opdoen door de prachtige aangelegde tuin van Nederkoi. Je kunt onafhankelijk advies vragen aan de NVN/KVA of bij KoiQuestion. Doen kun je natuurlijk ook op het Doeplein. Zo is er ook een vat met vijf Showa van Sekiguchi.

Je kunt nu zelf als jurylid aan de slag

Hier kun je nu zelf als jurylid aan de slag. Plaats de vijf Showa op volgorde zoals een ZNA judge ze zou beoordelen en maak kans op het winnen van: Een cursus Koi kopen van de NVN, een goodiebag van KoiQuestion of de DVD van KoiQuestion. Vraag het formulier bij de KoiQuestion-stand.

ZNA open Judge Seminar HKS2016. Fish provided by Jeroen van Keulen.

test je jury skills en maak kans op leuke prijzen.

Je kunt ook genieten van de eendjes die door de airliftbaan racen. Sommige dingen zijn elke dag anders, zoals de lezingen. Vandaag (vrijdag) starten we met vier lezingen:

11.30u Joop van Tol:   Herkennen & Beoordelen

Joop zijn boek komt vers van de pers. Vele hobbyisten zaten er al weken op te wachten en kochten het in de voorverkoop. Anderen hobbyisten hebben misschien nog geen kennis gemaakt met Joop. Dit is je kans. Joop zal er op de lezing op het Doeplein meer over vertellen en je kunt ook vragen stellen. Voor degene die Joop niet kennen; jarenlang gaf Joop cursussen bij de NVN. Hij is jurylid op verschillende shows. Ook beheert Joop Koi.Today en is bezig met een nieuwe opzet van verschillende cursussen.

Boek van Joop van Tol

13.00 Mike van Zijl:    Koi en vijver probleemloos de winter door

Mike is de man achter Probites. Een voer met veel tevreden gebruikers. Al meerdere jaren vertelt Mike in zijn algemeenheid over dit onderwerp op de HKS. Dit keer zal het voornamelijk gaan over wintervoer en wat de behoefte is van de koi in de winter. Hoe beter ze de winter uit komen, hoe sneller ze weer energie in groei en ontwikkeling kunnen stoppen.

Lezing Mike van Zijl

14.30 Rob Heijmans:  Koi ziekten in de praktijk

Rob wordt ook wel eens Dr.Koi genoemd. Hij maakt tijdens zijn vele huisbezoeken vele verbazingwekkende dingen mee met betrekking tot de Koi. Hij neemt iedereen mee een kijkje te nemen in hoe hij als koidokter te werk gaat. Verwacht een lezing met diverse technieken. Echografie, chirurgie en ga zo maar door.

16.00 Christiaan Eilander:  De zin en onzin van bacteriën

Christiaan heeft de afgelopen jaren met zijn bedrijf Natural Aquatic veel producten op de markt gebracht die ons vijverwater moeten verbeteren. Een voor sommige hobbyisten moeilijk en onbegrijpbaar onderwerp blijft bacteriën. Christiaan legt de zin en onzin uit over bacteriën. Zinloos producten kopen is immers zonde van het geld.

Al met al wordt het weer een schitterende dag, dus loop het Doeplein niet te snel voorbij!

Overizicht lezingen Holland Koi Show 2016

Series Navigatie<< Foto wedstrijd Holland Koi ShowWin jij toegangskaarten voor de Holland Koi Show?? >>

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App