Op bezoek bij Koi-idol winnaar juli 2016.

winnaar_koi-idol_juli_2016
Op zaterdag 13 augustus zo rond half twee hadden we een afspraak staan met Ricardo voor het bezoek.
Omdat Marc voor zijn werk de plichten moest vervullen en er toch een lange rit te wachten te stond, mocht vrouwlief deze keer mee.
De rit voerde richting Friesland naar een plaatsje net onder de welbekende afsluitdijk van het IJsselmeer. Enkele reis, toch zo’n dikke 200 kilometer rijden.
Dan is een stukje gezelschap tijdens de rit natuurlijk altijd welkom.

Bij aankomst, direct toen Ricardo de deur opende en nadat hij zijn vriendin, de hond en (Koi)vriend Johan had voorgesteld, bleef dit gevoel van een warm welkom!
Dit werd nog eens versterkt door een speciaal gehaald, streekgerechtje “de Friese Oranjekoek” voor bij de koffie. De beschrijving van al dit welkom gevoel is naar aanleiding van een uitspraak van Ricardo en kom ik later op terug in dit verslag.
Vijver met Sanke

Na de koffie, kennismaking en wat Koipraatjes toch ook maar eens naar de vijver en winnaar gaan kijken.

De 10m3 vijver was in verband met het grondwaterpeil verhoog aangelegd en had de afmetingen van 2.5m x 3.0m x 1.35m het filtersysteem bestond uit een Ultrasieve 3 en Ultrabead 60. Dit alles was zelf aangelegd en zag er keurig uit.
Hierin bleek, hoe kan het ook anders, de Sanke in gezelschap van zo’n 10 koi en een steur zijn rondjes te zwemmen. Na deze waarneming konden we overgaan tot de uitreiking van prijs en trofee.
Uitreiking
Al pratende over de hobby blijkt altijd weer dat de tijd sneller gaat dan gewenst en dat we toch maar eens aanstalten moesten maken om aan de terugreis te beginnen.

We hadden immers nog een behoorlijke afstand te gaan, waarop Ricardo reageerde met ongeveer de woorden, Binnen de Koihobby zijn er eigenlijk geen afstanden toch!
Ricardo bij Vijver
Of Ricardo dit nou letterlijk of figuurlijk bedoelde weet ik niet. Maar als ik er goed over nadenk geld het voor beide; een warm welkom vervaagt de afstand!
Welkom in de Hobby! Welkom bij Koi-idol!

Series Navigatie<< Koi-Idol winnaar juni 2016HELP!?! Mijn man is klusser en Koi-hobbyist! >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Comments are closed.