Backpiece Koi & Dragon tattoo

Gregor Meyer is een bijzonder mens. Als paint-brush artiest heeft hij zijn liefdes voor kunst en Koi al vaak samengebracht en daarmee ook evenveel mensen verblijd. Ook ikzelf mocht vanuit zijn handen een machtig mooi werk ontvangen naar aanleiding van de wijlen Showa die KoiQuestion is ontvallen in de mudpound vorig jaar. Zijn dochters delen hetzelfde artistieke karakter en brengen vaak tijdelijke tattoos aan bij kleine en grote kinderen; als je begrijpt wat ik bedoel.

De liefde die hij voor de Koi kent is daarmee toch wel degelijk extravert zo zou je kunnen zeggen, maar het houd nog niet op. Een trademark van de markante inwoner van IJsselstein is het mouwloze shirt. Het geeft hem de vrijheid te werken, maar toont ook zijn getatoeëerde armen die samen gesierd worden door maar liefst 5 Koi. Wat er zich onder zijn shirt afspeelt echter, bleef tot dusver verborgen; tot vandaag…

Het is die legende die de Koi zo beroemd maakte

Naar aanleiding van onze ontmoetingen hebben Gregor en ik veelvuldig contact gehad middels de WhatsApp en Facebook het afgelopen jaar. Wetende van mijn driekwart sleeve, schroomde de kunstenaar niet om zich tot mij te wenden en als een dankbaar klankbord te gebruiken voor het idee dat hij had voor een tattoo op zijn rug. Dat moest niet zomaar een tattoo worden, maar een hele cover. Natuurlijk van een Koi, maar welke ging dat worden? Gregor was ook vastberaden dat er een draak in moest.

Koi & Dragon backpiece tatoo of Gregor Meyer

Koi & Dragon backpiece tatoo of Gregor Meyer

Samen met hem nam ik de legende eens door van een Koi die de Dragon Gate Waterfalls bestierde en de stroming overwon. Boven aangekomen veranderde de karper in een witte draak die het opnam tegen een slechte zwarte draak die heel China en Japan onder diens toorn hield. Het is die legende die de Koi zo beroemd maakte, waarom er op 5 mei vlaggen van Koi (koi nobori) buiten de Japanse gezinswoningen wapperen in de wind. Kracht, doorzettingsvermogen, vastberadenheid; al de eigenschappen die je een sterke zoon gunt om zijn koers te kunnen varen in het leven en te geraken tot zijn lotsvervulling en diens eigen figuurlijke transformatie tot de draak die hij altijd bestemd was te worden. Die transformatie, naar zijn uiteindelijke vorm heeft Gregor Meyer nu vereeuwigd op zijn rug.

Koi & Dragon backpiece tatoo of Gregor Meyer

Koi & Dragon backpiece tatoo of Gregor Meyer

Zijn leven was nooit saai; met een carrière als bodybuilder achter de rug en nu florerend als nooit tevoren als paintbrush artiest in de Koi-scene en met twee prachtige dochters die hem bijstaan; is Gregor een trots mens. Die dochters prijken ook in een tatoeage op zijn arm; Larissa en Coline. Deze mooie namen worden geflankeerd door twee Showa – zijn favoriete variëteit – van zijn ik mag toch wel stellen favoriete kweker. Het zijn twee Grand Champions van de All Japan uit de stallen van Dainichi; te weten de legendarische Inazuma Showa (1991) en Sakura (2007), misschien wel de beste Showa ooit in termen van huidkwaliteit. Geen wonder dat ook de Koi op zijn rug de belichaming vormt van zo’n kampioen voortgekomen uit de moeite van de Mano-familie.

Die dochters prijken ook in een tatoeage op zijn arm; Larissa en Coline

De beste Koi van 2012 en misschien wel de beste Showa ooit, maakt een dynamische slag vanuit zijn linkeronderrug naar rechtsboven alwaar vanuit het water en de transformatie een draak herrijst en zich toont als grootmacht tussen de schouderbladen van de artiest geboren in Gelsenkirchen. Machtig is ook zijn respect voor Japan en het Japanse hetgeen maakt dat ook Mount Fuji, een Japanse tempel en de kersenbloesem zijn tatoeage verder omkaderen tot een resultaat waar hij zelf trots op kan zijn, dat zijn verhaal vertelt en zijn passies symboliseert.

Koi & Dragon backpiece tatoo of Gregor Meyer

Het enige kleur dat de tatoeage kent is het beni van de Showa patronen en geeft de sage een dramatische beeltenis en brengt een krachtige onderstreping van de schoonheid van de Nishikigoi.
In totaliteit zitten er 30 uren werk in de tatoeage; een behoorlijke en pijnlijke klus, doch het zal in het niet vallen bij de uren aan innerlijke trots die hij met zich draagt, wetende dat hij deze tatoeage op zijn rug draagt. Dat is de rugge(n)spraak van Gregor Meyer.

Koi & Dragon backpiece tatoo of Gregor Meyer

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.