Op de BKS te Hasselt raak ik in gesprek met Matthew Stevenson, oprichter en bedenker van Seneye en zijn medewerker, John Wright.
IMG_7252
Zij waren daar voor het eerst met een eigen stand. Wat mijn aandacht trok is dat er een tiental vats gecontroleerd werden met Seneye en dit alles via een router, dus draadloos. Tevens werd er als extra bewaking evengoed met de bekende druppels in de kleine reageerbuisjes gewerkt.
Deze test heeft Seneye goed doorstaan in Hasselt. Het gemak van draadloos meten is hiermee bewezen.
IMG_7304
Maar terug naar mijn gesprek met Matthew Stevenson. Ik complimenteerde hem met de mooie stand en hij vroeg mij of ik nog steeds Seneye gebruiker was.
Subtiel als ik zijn kan legde ik hem uit dat ik niet tevreden was over de stabiliteit van het product. Zoals, de laatste 7 dagen van de 28 gegarandeerde dagen vlogen de parameters per uur alle kanten uit en het enige waar ik nog op kon vertrouwen was de temperatuuraanduiding. Tevens viel elke keer de verbinding weg en ik zei als er iets is waar ik mij blauw aan kan ergeren dan zijn het deze twee dingen wel.
IMG_7365
Dus ik ben over gegaan naar de fotometer van Koitronics de Exact meter. Een product waar ik persoonlijk zeer tevreden over ben.
Matthew gaf aan deze kritieken vaker te hebben gehoord en hij kon zich nog wel herinneren dat ik dat toen zei tegen hem (nu 3 jaar geleden).

De slide is verbeterd en heeft een andere coating waar bacteriën minder kans hebben

IMG_7364

De nog lege box welke goed afgesloten kan worden

Matthew vertelt: Wij hebben ons product vernieuwd naar aanleiding van de (te) vele kritieken. Zo is de slide verbeterd. Deze komt nu bij een Amerikaans bedrijf vandaan en zij hebben een ander soort coating op de slide welke minder snel slijt dan de vorige modellen. Hierdoor hebben de bacteriën minder kans om de levensduur te verkorten.

Daarnaast hebben wij zelf een router ontwikkeld voor het wifi verkeer, en ik durf trots te zeggen dat deze echt overal werkt. Het installeren ervan is echt een peace of cake, ofwel een stukje van een cake……..
Dit alles in een waterafstotende box zodat de hardware eigenlijk overal geplaatst kan worden!

IMG_7366

Mooie degelijke beugels welke de boel goed bij elkaar houden

Gaande het gesprek zag Matthew kennelijk dat ik enig enthousiasme in mijn ogen kreeg, maar om nu meteen dit aan te schaffen, daar had ik nog wel enige twijfel over.
Matthew zei: Weet je wat, neem een set mee en probeer het thuis eens en schrijf er over, ook wanneer het niet goed is, ik durf dit wel aan met jou.

Tja de bal lag bij mij. Ik antwoord met: Laat mij er even over denken dan kom ik er morgen op terug. Teruggekomen in de stand sprak ik Janine hierover en zij bleek hetzelfde voorstel gekregen te hebben. Ook zij wilde er nog een nachtje over slapen.

Die nacht in ons verblijf te Hasselt hadden wij besloten het voorstel van Matthew aan te nemen en afgesproken dat wij met zijn tweën onze bevindingen zullen gaan schrijven over de Seneye wifi, ofwel Seneye zonder draadje.

Ik had mijn emailadres verkeerd geschreven

Ik kan zeggen dat het aansluiten iets is wat door iedereen gedaan kan worden volgens mij. Het is te gemakkelijk voor woorden. Er is een beschrijving van hoe je het doen moet welke het niveau van “Seneye aansluiten voor Dummies” behoorlijk benadert.
Alleen bij mij werkte het niet goed, waarom? Wel mijn emailadres wat ik toch echt wel uit mijn hoofd ken, had ik verkeerd geschreven… schaamrood tot op mijn kaken, nee nog lager zelfs. Echter dit is geen probleem voor de helpdesk van Seneye, zij veranderen het gewoon even en je bent online!
IMG_7367
En nu? Ja nu zit ik op de cruciale drie weken en zie dat nog steeds de metingen stabiel binnen komen. En na enkele controle’s met mijn eerder genoemde Exact meter zie ik weinig verschil. De pH is continu gelijk aan wat ik met Seneye meet. Hierdoor stijgt mijn vertrouwen behoorlijk.
Wat ook fijn is, ik zie meteen aan de parameters dat er gevoerd is. En zo zie ik dus goed wat er de dag door gebeurt met het water van mijn Koi.
Knipsel
Aanrader? Voor cijfergekken/controlfreaks zoals ik ben zeg ik ja, want met name de pH is door de hele dag controleerbaar. Ik zie dat de pH in de ochtend rond de 7,82 staat en in de avonduren iets gestegen is naar een pH van 7,9. Een stijging van zo een lage waarde is wel prettig. Dit geeft rust bij mij want nu weet ik dat de pH stabiel te noemen is.
En vind je de aanschafprijs te hoog, blijf dan gewoon druppelen, als je maar minimaal wekelijks meet!

Volgende keer meer over mijn bevindingen met Seneye.

Comments are closed.