Koi verboden in Spanje

De Koi verboden in Spanje! De Japanse Koi karper staat inmiddels op de verboden lijst met inheemse diersoorten in Spanje. Een ramp voor menig hobbyist en ondernemer in het land. Op 16 maart j.l. deed de hoge raad een uitspraak dat de Koi karper op de verboden lijst komt te staan. Inmiddels zijn Spaanse hobbyisten en ondernemers een petitie gestart gericht aan de heer Miguel Aymerich HUYGHUES-Despointes om een uitzondering te maken voor de Koi karper.

Tientallen bedrijven en duizenden particulieren hobbyisten zijn de dupe van het verbod

Tientallen bedrijven en duizenden particulieren hobbyisten zijn de dupe van het verbod. De AEDPAC vereniging heeft inmiddels het ministerie van Landbouw, voedsel en milieu aangeschreven om voor de nishikigoi een uitzondering te maken. De AEDPAC komt met serieuze argumenten om het verbod terug te draaien. “De Koi is geen enkele bedreiging voor de natuur, de vissen worden in gevangenschap gehouden en vallen in de natuur ten prooi aan andere dieren”, “We vertrouwen op de geschiedenis van de vis zoals al decennia gedaan wordt in Japan en China” Aldus de AEDPAC.

Captura-de-pantalla-2015-09-07-a-las-18.08.05Diverse ondernemers hebben inmiddels uitstel gevraagd bij de rechter. “We moeten voorkomen dat er mensen op straat komen te staan omdat de overheid klakkeloos een beslissing heeft gemaakt, we vragen daarom om iedereen die een relatie heeft met de Nishikigoi de petitie te tekenen”.

Wil jij je steentje bijdragen? Wij hebben de petitie ondertekend! Ga naar IK TEKEN DE PETITIE  om jou steun te betuigen.

Comments are closed.