Koi Centrum Noord heeft Pokemon in de tuin

“Hier zit ie”, zegt Luc Alkema. “Onder het bosje. Je ziet hem misschien niet en ik ook niet, maar daar zit ie wel!” Die ochtend al waren er diverse jongeren die met hun mobieltje de koizaak bezochten. Ietwat twijfelend staan ze bij de poort. Als de zoveelste zo naar zijn bosjes staat te gluren denkt hij bijna zelf dat er iets aan de hand is of er iets ligt en hij besluit polshoogte te nemen. Een jongedame van rond de 25 jaar legt het hem uit. Hier zit een Pokémon… Het kost haar een paar minuten om het uit te leggen, maar dan begrijpt Luc het ook. Een Pokémon dus…

Don't mess with MagiKarp

Don’t mess with MagiKarp

Pokemon Go is de naam van het mateloos populaire spelletje voor de smartphone. Je begeeft je in de gewone wereld, maar als je goed je best doet kun je de kleurrijke en populaire fantasiedieren van Nintendo en Niantic vinden en vangen en dat is een heel avontuur. Zo leuk, dat het met rappe schreden de activiteit van twitter benaderd. En dat terwijl het spel nog niet eens officieel in Nederland verkrijgbaar is. Je moet het downloaden via een omweg. Toch zijn er reeds duizenden mensen die het spelen en het is opvallend populair bij voilwassenen. Met 151 Pokémons is er ook voor iedereen wat wils.

Zoals een man die een Pidgy vangt terwijl zijn vrouw aan het bevallen is

Kritiek is er ook. Zo zijn er reeds voorbeelden van ongelukken die gebeuren terwijl het spel buiiten in het verkeer wordt gespeeld, maar eerlijk is eerlijk. Er zijn nu ook gewoon veel meer kinderen buiten. Anders zaten ze allemaal op de kont voor de Playstation. Ludieke gebeurtenissen zijn er ook zoals een man die een Pidgy vangt terwijl zijn vrouw aan het bevallen is…

die rage van Pokemon is er eentje die de meeste Koi hobbyisten al jaren kennen.

Luc vind het wel grappig. De koidealer vraagt zich gekscherend af of hij de Pokémon niet kan verplaatsen tot in zijn winkel, maar helaas. Zwaarder teleurgesteld was hij toen de Pokemon geen Koi of vis bleek zoals Magikarp, maar een vogel… Pokémon zijn fantasie dieren die je kunt trainen en laten vechten. Uiteindelijk kunnen ze evolueren, eigenlijk niet zo verschillend dus van Koi, die kunnen pas echt evolueren en zijn bovendien meer vredelievend. Voor de mooiste moet je soms ook van hot naar her, maar het risico op een verkeersongeluk is een stuk kleiner. Zie je wel, die rage van Pokemon is er eentje die de meeste Koi hobbyisten al jaren kennen.

Ken jij ook een Koi zaak met een Pokemon of weet jij een echte Magikarp te zitten? Laat het ons weten.

Pokemon Go bij koi Centrum Noord aan de Ulgersmaweg

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.