“Alle Koi leven nog maar we mogen er niet bij”

Froombosch – Nadat gisterochtend rond half tien in de ochtend een brand is ontstaan aan de Koizaak van Buurman en Buurman Koi, heeft de brandweer deze onder controle gebracht. Op de Facebook pagina van KoiQuestion heb je een Live verslag kunnen zien.

De vissen blijken, in tegenstelling tot berichtgeving elders, nog allemaal in leven te zijn

Nadat ik de eigenaar Herman Schutter ter plaatse had gesproken en hulp had geboden zijn er diverse aanmeldingen binnen gekomen van mensen die eventueel bereid zouden zijn Koi op te vangen, mocht dat nodig zijn. Berichtgeving op andere media stelden reeds dat de vissen allemaal zouden zijn omgekomen. Toen ik gisteravond laat een bericht ontving van de koi dealer bleek dat alle vissen nog in leven zijn. Dat lijkt een wonder. De circa 14 bassins in diverse grootes voor de Koi bevinden zich achter in de zaak. Hier direct boven is een verdieping gesitueerd. Op die verdieping vinden vijvergerelateerde artikelen etalage. Het leek er op dat alles verloren moest zijn gegaan gezien de volledig uitgebrande nok.

Brand bij Buurman en Buurman Koi in Froombosch

Het nablussen in volle gang

Brand bij Buurman en Buurman Koi in Froombosch

deftig beraad in verband met vrijgekomen asbest

In het beste geval echter is de brand in het voorste deel van de winkel ontstaan en heeft de verdieping het (deels) gehouden en de onderliggende bassins beschermt. Of dit ook het geval is, blijft gissen op dit moment. De Koi verblijven nog steeds in het verwoeste gebouw. Door instortingsgevaar en vrijgekomen asbest is de locatie afgezet met dranghekken. Niemand mag naar binnen, aldus Herman Schutter. Zijn dank gaat uit naar de mensen die hun hup hebben aangeboden. Voor hen is het nu een grote zee van onzekerheid en ze hopen vandaag meer te horen over wat kan en mogelijk is voor wat betreft de vissen.

De waterwaarden kunnen op velerlei wijze crashen door stoffen die in het water terecht komen

Ook wanneer de vissen de vlammen en het puin hebben overleeft zal het zaak zijn deze zo vlug mogelijk veilig onder te brengen. De waterwaarden kunnen op velerlei wijze crashen door stoffen die in het water terecht komen. Dat water lijkt voor nu wel het enige dat ze heeft gered. Buiten het leed dat de vissen overkomt zijn ook de eigenaren en diens dochters flink aangedaan door de situatie. We wensen hen dan ook vooral veel sterkte om deze schrik te boven te komen en er op een goede manier mee om te kunnen gaan.

Herman en Jose Schutter stelden wel ontzettende dankbaar te zijn voor de reeds geboden hulp en medeleven. Ze hopen vandaag meer te weten te komen.

Brand bij Buurman en Buurman Koi in Froombosch

Een hartverscheurend moment wanneer zichtbaar aangeslagen dochters hun vriendinnen in de armen vallen.

Brand bij Buurman en Buurman Koi in Froombosch

De eigenaren kijken toe. Wat er dan al niet door je heen gaat.

Brand bij Buurman en Buurman Koi in Froombosch

Dranghekken worden geplaatst naar aanleiding van vrijgekomen asbest

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.